REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Trei victime ale exploziei de la Dedeman Botoșani sunt în stare gravă

Trei victime ale exploziei de la Dedeman Botoșani sunt în stare gravă

Andreea VLAICU 8 iunie 2024 | 13:04 758

Este anchetă la BotoÅŸani, după explozia care s-a produs la un magazin de bricolaj ÅŸi care a rănit 15 oameni. Autorităţile încearcă să afle cauza exploziei, dar ÅŸi cine ar putea fi vinovat pentru producerea tragediei. Mai mulÅ£i specialiÅŸti de la INSEMEX sunt la faÅ£a locului. Potrivit surselor, la momentul exploziei angajaÈ›ii făceau medicina muncii. Medicul, o femeie, s-a salvat sărind pe geam.

Trei victime ale exploziei de la Dedeman Botosani sunt in stare grava

ExperÅ£ii din cadrul Institutului NaÅ£ional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră ÅŸi ProtecÅ£ie Antiexplozivă (INSEMEX) au început cercetările.

Explozia s-a produs în zona de birouri, în timp ce echipa unei firme autorizate lucra la sistemul de alimentare cu gaze. Joi fusese montată o centrală pe gaz, iar vineri s-a făcut recepÅ£ia. DeflagraÅ£ia a fost urmată ÅŸi de un incendiu.

Între timp, medicii se luptă să salveze viaÅ£a mai multor oameni care au suferit arsuri grave în urma exploziei.

Cei mai grav răniÅ£i au fost transferaÅ£i la spitale din Å£ară ÅŸi sunt în stare critică

Åžapte pacienÅ£i răniÅ£i în urma exploziei care a avut loc vineri dimineaţă la un centru comercial din municipiul BotoÅŸani au rămas internaÅ£i în spitale din BucureÅŸti, IaÅŸi, BotoÅŸani.

Trei pacienÅ£i sunt trataÅ£i la Spitalul Clinic JudeÅ£ean de Urgenţă "Sfântul Spiridon" din IaÅŸi, doi la Spitalul Clinic de Urgenţă BucureÅŸti Floreasca ÅŸi alÅ£i doi la Spitalul JudeÅ£ean de Urgenţă "Mavromati" BotoÅŸani, la cerere.

Cei doi pacienţi internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) sunt intubaţi

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis sâmbătă, doi dintre cei trei pacienÅ£i internaÅ£i la Spitalul Clinic JudeÅ£ean de Urgenţă "Sfântul Spiridon" din IaÅŸi sunt intubaÅ£i - unul cu stare generală staÅ£ionară ÅŸi unul cu stare generală gravă, instabil. Pacientul internat în ATI are o evoluÅ£ie favorabilă.

Cei doi pacienÅ£i internaÅ£i la Spitalul Clinic de Urgenţă BucureÅŸti (Floreasca) sunt intubaÅ£i, iar starea acestora rămâne gravă, având în vedere că sunt afectate căile respiratorii.

De asemenea, cei doi pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani (la cerere) au stare generala bună, iar evoluţia este favorabilă. Opt persoane dintre cei 15 rănite au fost externate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani, potrivit antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016