REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
22.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Trenurile lui Grindeanu pleacă vara din Sibiu și ajung toamna pe litoral! Video

Trenurile lui Grindeanu pleacă vara din Sibiu și ajung toamna pe litoral! Video

Deria ISLEAM 14 august 2024 | 00:00 467

Ce se întâmplă, oare, cu „Trenurile Soarelui”, inaugurate la începutul sezonului estival? CFR Călători a anunțat, la începutul lunii iunie a.c., că va pune la dispoziție 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data de 7/8 septembrie 2024. La inaugurare a fost prezent și Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, care a ajuns pe litoral cu trenul, însă fără nicio întârziere (de această dată). Viorel Teacă, fost polițist apreciat de comunitatea de internauți, a devenit, de la an la an, din ce în ce mai activ pe rețelele de socializare. Și-a dorit experiența călătoriei cu trenul spre litoral, însă nu și-ar fi imaginat că va ajunge după 13 ore.

Trenurile lui Grindeanu pleaca vara din Sibiu si ajung toamna pe litoral! VideoSorin Grindeanu a venit, în iunie, pe litoral cu trenul

A renunțat la cariera în Poliție pentru a petrece timp cu fiul său

Viorel Teacă a renunțat la cariera din Poliția Română pentru a petrece mai mult timp cu familia. Deși mai avea doar 2 ani până la pensie, a considerat că este timpul să se reorienteze.

Trenurile lui Grindeanu pleaca vara din Sibiu si ajung toamna pe litoral! VideoViorel Teacă, fost polițist, într-un tren CFR

În prezent, este foarte activ pe rețelele de socializare și și-a creat o comunitate care îl susține și îl apreciază, mai ales în rândul tinerilor.

Trenurile lui Grindeanu pleaca vara din Sibiu si ajung toamna pe litoral! VideoViorel Teacă, alături de fiul său

Au făcut 13 ore de la Sibiu la Costinești

Tot pentru a-i oferi fiului său o experiență frumoasă, Viorel Teacă a ales să meargă până la Costinești cu trenul. Își dorea ca această călătorie să fie, pentru cel mic, ca o aventură. Din păcate, aventura a fost chiar neplăcută din acest punct de vedere, din moment ce trenul a făcut, de la Sibiu la Costinești, 13 ore: „Am ajuns și eu la Costinești. Obositor! Cred că se vede pe fața mea... obositor, dragilor! Am plecat de la Sibiu cu trenul. Am zis să merg și eu cu trenul vara asta, să mai vin o dată la mare anul ăsta cu cel mic. Am zis să facem așa o peripeție, sau o aventură. Și chiar aventură a fost, în sensul că am plecat la 18:40 din Sibiu, am făcut aproape 4 ore până la Vâlcea. 70-80 de kilometri în 4 ore!”

Trenurile lui Grindeanu pleaca vara din Sibiu si ajung toamna pe litoral! VideoViorel Teacă

„Trenurile soarelui” ajung pe litoral la iarnă!

Aproximativ 500 de kilometri, aceasta este distanța Sibiu - Costinești. Timpul maxim pe care un mijloc de transport ar fi trebuit să-l facă este de 7-8 ore, cu indulgență, mai ales, ținând cont că trenurile circulă pe șine, nu stau la cozi sau în aglomerație, precum autoturismele.

Trenurile lui Grindeanu pleaca vara din Sibiu si ajung toamna pe litoral! Video

Nu este cazul trenurilor, care, din varii motive, au un timp de călătorie foarte lung. Să fie traficul feroviar atât de aglomerat, încât să faci 500 de kilometri în mai mult de 15 ore?

Trenurile lui Grindeanu pleaca vara din Sibiu si ajung toamna pe litoral! VideoMersul trenurilor

„Nu recomand!”

„Trenul a mers, în medie, undeva la 25-28 de kilometri pe oră, ceea ce e foarte, foarte puțin. Practic, de abia se mișca pe Valea Oltului, pe acolo. Trebuie să stai pe o linie, să aștepți să vină celălalt tren care e pe aceeași linie, bănuiesc... e o întreagă bulibășeală! Nu recomand. Apropo, până la București am mers ca melcul, dar, cel puțin a fost trenul liber. Puteam să întind picioarele. De la București către litoral, trenul, atunci când mergea, mergea și cu 117-120 de km pe oră. El putea să ducă.” povestește Viorel Teacă, obosit și dezamăgit, după o călătorie de 13 ore cu trenul.

Acesta adaugă: „Aveam un speed tester la mine, descărcat de pe internet. De la București au intrat, pe la 02:00 noaptea, atât de mulți bucureșteni au intrat în vagon, cu bagaje, încât nu puteai să te mai miști nici să te duci la toaletă. Pur și simplu erai blocat acolo. Am stat blocați pe scaune vreo 4-5 ore, până am ajuns pe litoral. Am ajuns la Costinești la 7:30 dimineața, deci am făcut 13 ore cu trenul. Nu merită, fiindcă pe partea aia, jumătate de țară, pe Valea Oltului se mișcă foarte greu trenul.”

Video:

Sorin Grindeanu a venit la Constanța cu trenul, la inaugurarea „Trenurilor Soarelui”

„A ajuns la timp, în 2 ore și 7 minute. Dacă discutăm de CFR, ceea ce s-a întâmplat azi este o picătură într-un ocean, dar vom pune și pe roate acest transport. Vom avea un transport verde. Încurajez transportul pe această rută, este una modernizată. Mi-aș dori să fie un lucru normal.”, a declarat Grindeanu, Ministrul Transporturilor, pe 14 iunie 2024.

Trenurile lui Grindeanu pleaca vara din Sibiu si ajung toamna pe litoral! VideoSorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe calea ferată se circula la fel ca în India sau Pakistan călători grămadă în câteva vagoane resapate de pe timpul lui nea Nicu Oligarhii în treizeci de ani nu au construit nimic Totul e zero construcții Fără trenuri moderne fara spitale autostrăzi școli terenuri de sport etc În r*mânia sa furat tot și suntem și datori Deși sant fonduri UE acolo nu se prea umblă că nu se poate fura
2
0
Gala hotiilor in frunte cu purceaua hoata de lizeta a fost foarte interesanta.ce nu faceti si reclama la criminali ?
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016