REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
5.4° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Tribunalul a respins contestația împotriva candidaților SOS Constanța la alegerile parlamentare

Tribunalul a respins contestația împotriva candidaților SOS Constanța la alegerile parlamentare

Mirela PASCAL 18 octombrie 2024 | 00:00 292

Tribunalul Constanța a respins contestația  formulată de Marius Mitulescu, candidat la Primăria Constanța, la alegerile din 9 iunie 2024, privind decizia Biroului Electoral Central de Cicumscripție, de admitere a candidaturilor la parlamentare.

Tribunalul a respins contestatia impotriva candidatilor SOS Constanta la alegerile parlamentare

Din anul 2023, componenţa partidului SOS România a suferit modificări colosale, astfel încât din vechea echipă doar preşedinta partidului a rămas aceeaşi, în speță Diana Șoșoacă. Modificările care s-au produs în partid nu au fost operate conform legii, nefiind depuse la Tribunalul Bucureşti şi nici la Autoritatea Electotrală Permanentă. Astfel, la acest moment, din punct de vedere scriptic, structura partidului este cea din momentul înfiinţării partidului, pe când în realitate conducerea partidului a rămas la fel doar în ceea ce priveşte funcţia de preşedinte. Orice act emis de către Biroul Executiv Naţional, care nu are componenţa înregistrată în Registrul Partidelor, este nelegal, deoarece investirea în funcţiile de secretar-general, prim-vicepreşedinte şi vice-preşedinţi, adică atribuirea calităţii de membru în Biroul Executiv Naţional, presupune îndeplinirea procedurilor de modificare în Registrul Partidelor Politice. O modificare de acest gen, care nu este adusă la cunoştinţă conform procedurii prevăzute în lege şi Statut, nu se bucură de opozabilitate. Tocmai de acest motiv, Marius Mitulescu a contesta, pe 16 octombrie a.c., decizia Biroului Electoral Central de Cicumscripție, de admitere a candidaturilor la parlamentare.

Tribunalul a respins contestatia impotriva candidatilor SOS Constanta la alegerile parlamentare Marius Mitulescu

Tribunalul Constanța s-a și pronunțat în acest caz, dar nu este o decizie favorabilă. Judecătorii au respins contestația. „Respinge contestaţia formulată de către contestatorul Mitulescu Marius Aurelian împotriva Deciziei nr. 11/15.10.2024 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 14 Constanţa, prin care au fost acceptate candidaturile propuse de către Partidul SOS România pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 1 Decembrie 2024, ca neîntemeiată. Respinge contestaţia formulată de către contestatorul Mitulescu Marius Aurelian împotriva Deciziei nr. 12/15.10.2024 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 14 Constanţa, prin care au fost acceptate candidaturile propuse de către Partidul SOS România pentru Senat la alegerile parlamentare din 1 Decembrie 2024, ca neîntemeiată”, se arată în minuta instanței. Decizia nu este definitivă, iar Marius Mitulescu a anunțat că va formula apel.

Tribunalul a respins contestatia impotriva candidatilor SOS Constanta la alegerile parlamentare

Aspiranții S.O.S. Constanța la un loc în Camera Deputaților

Lista la Camera Deputaților este deschisă de Laurențiu Mădălin Făget, urmat de Alina Pricop și de Florin Nistor. Pe poziția a patra îl regăsim pe Alexandru Mocanu, pe locul 5 este Ioana Voinea, iar pe 6 Romeo Hanganu. Mai candidează Costel Iorga, Constantin Crăciun, Mihai Băltățeanu, Florina Onuță, Ion Guguș, Radu Costin Dobre și Nicoleta Scurtu.

Tribunalul a respins contestatia impotriva candidatilor SOS Constanta la alegerile parlamentare Laurențiu Făget

Aspiranții la un loc în Senat

La Senat, lista este deschisă de Clement Sava, urmat de Virgil Șisu și Mirela Ramona Caraș. Lista continuă cu Marian Voicu, Ecaterina Radu, Gheorghe Timofte și Claudia Calioan.

Tribunalul a respins contestatia impotriva candidatilor SOS Constanta la alegerile parlamentare Virgil Șisu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prezentări aspecte din 2021, 2022 și 2022, iar Mitule scu a candidat în iunie 24. După 4 luni partidul și președintele este naspa. Cine mănâncă k*t. Eu cred ca săgeată de Balonstyl
1
0
Cu siguranță, Mitulescu Marius va câștiga apelul. La tribunal le-a oferit doar o momeală, iar la apel va muta toate piesele pe tabla de șah
0
1
Ups. Vezi ca Fagul nu te uita și iartă. Ai fost omul lui, dar ai uitat. Te va arde.
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677