REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Trimişi în judecată de către DNA Constanţa după ce au luat fonduri europene cu documente false

Trimişi în judecată de către DNA Constanţa după ce au luat fonduri europene cu documente false

Replica API 11 aprilie 2019 | 00:35 424

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției inculpaților:

L.P., administrator al SC Ladconstruct SRL,

SC LADCONSTRUCT SRL,

S. A., diriginte de șantier,

pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- participaţie improprie la folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată,

- fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada aprilie – iunie 2015, în contextul executării unor lucrări în cadrul obiectivului “Amenajare locuri de campare, corturi și rulote, locuri de agrement și dotări pentru servicii agrement” în Delta Dunării, inculpații L.P. și S. A., în calitățile menționate mai sus, cu intenție, au pus la dispoziția beneficiarului proiectului mai multe înscrisuri false (situații de lucrări, rapoarte de execuție, borderoul situațiilor, etc.) prin care au atestat în mod nereal realizarea lucrărilor respective conform proiectului.

Ulterior, fără a ști că sunt false, beneficiarul proiectului a depus documentele respective la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Acest demers infracțional a avut ca rezultat obținerea de către beneficiar a sumei de 46.079 lei, reprezentând o tranșă din finanțarea nerambursabilă în cadrul proiectului respectiv, aferentă lucrărilor facturate de societatea administrată de inculpatul Lădaru Paul.

Ulterior, această sumă a fost recuperată în totalitate de către autoritatea contractantă.

În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:

– 1 an și 11 luni, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 1 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de: a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat (în cazul inculpaților L. P. și S. A.),

- pedeapsa amenzii în valoare de 30.000 (treizeci mii) lei și pedeapsa complementară constând în publicarea hotărârii de condamnare, într-un ziar local, pe cheltuiala persoanei juridice, într-o singură apariție, cu executare de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare (în cazul SC Ladconstruct SRL).

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Lădaru Paul și Sevastian Alexandru vor presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe perioadă de 70 respectiv 90 de zile, la Direcția de Întreținere și Administrare Patrimoniu Tulcea sau la Primăria Tulcea – Direcția de Asistență și Protecție Socială, în condiţiile stabilite de instanţă.

Dosarele de urmărire penală privind pe inculpații, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise Tribunalului Tulcea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510