REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.6° Constanța Sâm., 7 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6845
20.6° Constanța Sâmbătă, 7 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6845
 

Trupele NATO ar putea ajunge în România pe Dunăre, în cazul unui război cu Rusia

Trupele NATO ar putea ajunge în România pe Dunăre, în cazul unui război cu Rusia

Mirela PASCAL 13 iunie 2024 | 08:21 772

În timp ce Europa se pregătește pentru un lung conflict, înghețat sau nu, guvernele riverane Dunării ar trebui să se asigure că Marea Neagră rămâne liberă și deschisă.

Trupele NATO ar putea ajunge in Romania pe Dunare, in cazul unui razboi cu Rusia

În acest sens, guvernele respective ar trebui să optimizeze coridorul de transport al fluviului, opinează Ben Hodges, George Scutaru și Kaush Arha într-un material publicat de Euractiv.

Generalul-locotenent (r) Ben Hodges a fost comandant al forțelor NATO în Europa. George Scutaru este fost consilier pentru securitate națională al președintelui României. Kaush Arha este președintele Forumului Indo-Pacific Liber și Deschis.

Războiul din Ucraina subliniază legătura tot mai strânsă dintre problemele economice și cele de securitate, iar blocada Rusiei asupra porturilor ucrainene forțează Kievul să își redirecționeze exporturile de cereale prin porturile românești de la Dunăre și Marea Neagră, amintesc autorii materialului citat.

Controlul exercitat de Rusia în Peninsula Crimeea și intenția Moscovei de a anexa întregul litoral al Ucrainei arată intenția malignă a regimului Putin de a refuza libertatea de navigație în cea mai mare parte a Mării Negre.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de copii ucigasului putin, sarbii.
1
0
OK, chiar crede cineva ca rusii nu iau in considerare ca printre altele,sa blocheze eventuale cai de acces? Mai bine ar fi ca labagii de politicieni ai marilor puteri,sa renunte la orgolii personale si sa intre in dialoguri civilizate de diplomatie. In caz de razboi,noi suntem flocul din calea p.lii, eventual teritoriu de lupta,iar astia cu mucii pe piept care fac acum pe grozavii,ar fi primii fugari,daca nu cacati pe ei si morti de frica,nu de glont. Nu avem haleala pe timp de pace,abia ne tragem basinile si ne gandim la cum sa aparam Moldove,cum sa ne dam mari.
0
3
daca stam sa ascultam halucinatiile unor indivizi, o sa avem ce ne dorim(oare?). unii sefi la nato, nu conteaza ce se intimpla cu ceilalti. cind or sa vina creditorii in romania, le iese iohanis cu primministri lui, in fata(ca asa spunea, guvernul meu!)? ce dracu mai scrie in constitutie, cine de ce raspunde? dar or sa raspunda acesti golani?
2
2

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279