REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Trusa de medicamente pentru vacanța cu copilul

Trusa de medicamente pentru vacanța cu copilul

Replica API 5 iulie 2021 | 23:27 508

Oricare ar fi destinația de vacanță, un lucru e cert: dacă mergi cu copiii trebuie să gândești în perspectivă și să fii pregătit pentru orice situație, scrie doc.ro.

Sursă foto: Shutterstock

Cu toate că nimeni nu își dorește că cel mic să se îmbolnăvească fix în vacanță, de cele mai multe ori exact asta se întâmplă. Fie că este vorba despre o răceală, fie că se pricopseste cu o indigestie ori cu diaree și vărsături, un lucru e cert: vacanță voastră este compromisă dacă nu sunteți pregătiți din timp pentru o asemenea situație.

În funcție de problemele de sănătate pe care copilul tău le are sau le-a avut, dar și în funcție de destinația pe care ați ales-o pentru vacanță, trebuie să pregătești un kit de medicamente și lucruri care îți pot fi de ajutor dacă copilul are probleme de sănătate.

Kit de medicamente pentru vacanța cu copilul

Iată ce medicamente trebuie să conțînă kit-ul de vacanță dacă pleci împreună cu copilul, fie el mic sau mare:

Medicamentele prescrise de medic pentru afecțiunile de care cel mic suferă (dacă este cazul)

Acetaminofen și ibuprofen pentru răceli

Decongestionant nazal în caz de răceală sau sinuzita

Antihistaminice pentru calmarea reacțiilor alergice

Medicamente pentru răul de mișcare

Imodium pentru diaree

Tablete pentru purificarea apei dacă mergeți în zone cu probleme

Loțiune de plajă cu factor de protecție de cel puțîn 30, precum și loțiune de după plajă

Repelent pentru insecte

Soluții pentru rehidratare orală

Termometru

Laxative

Soluție antiseptică

Soluție antibacteriană

Pansament și leucoplast

Penseta pentru scoaterea aschiilor din degete

Sirop de tușe

Antibiotic pentru diareea călătorului, dacă mergeți în țări exotice (sfătuiți-vă cu medicul de familie în prealabil); de asemenea, dacă micuțul face recurent anumite infecții în sfera ORL și a răspuns pozitiv la un anumit antibiotic, de mai mult de 3-4 ori de-a lungul timpului, luați-l la dvs și sfătuiți-va telefonic cu medicul pediastru dacă este cazul să i-l administrați în caz de febra înalta. În multe țări, medicii nu acordă rețeta pentru antibiotice, de aceea poate este mai înțelept să aveți deja la dvs. antibioticul cunoscut și să luați legătură cu pediatrul copilului pentru a urmă indicațiile acestuia.

Dezinfectant pentru mâini

Medicamente pentru răul de altitudine și de mișcare

Lista de mai sus poate părea prea lungă, însă atunci când călătorești cu copiii trebuie să fii pregătit pentru orice situație, nu îți poți permite să riști să renunți la ceva de pe lista și să te trezești apoi în situația de a avea nevoie exact de acel lucru.

Atunci când călătorești cu copilul sau copiii tăi, există riscul să fii prea atent și precaut și astfel atât copiii, cât și tu, veți avea parte de o vacanță mai puțîn plăcută. Nu exagera cu grijile și cu măsurile de precauție și nu uită că ești în vacanță pentru a te relaxa și bucură alături de cei dragi.

Pentru a te simți în siguranță, dacă părăsești țară, fă o asigurare medicală de călătorie atât pentru cei mici, cât și pentru voi, adulții.

De asemenea, ai grijă ce haine pui în bagaje. Astfel, vei reduce riscul că cel mic să răcească pentru că este îmbrăcât prea subțire. Adaugă în bagaj întotdeauna atât haine groase cât și haine subțiri.

Totodată, pentru a preveni insolatiile, asigura-te că iei la ține pălării și șepci pentru cei mici.

În cazul în care copilul tău suferă de o afecțiune serioasă pentru care urmează un tratament medicamentos, ia neapărat cu ține o rețeta, poate chiar și o scrisoare medicală, pe care le poți folosi în cazul în care se pierd bagajele și rămâi fără medicamente.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016