REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Tudorel Economu a rămas fără economii: face troc cu mașini și iahturi

Tudorel Economu a rămas fără economii: face troc cu mașini și iahturi

Andreea CONDURACHE 18 octombrie 2023 | 00:00 6716

În ultimii ani, familia Economu din Tulcea, cu diferite afaceri în judeÈ›ul ConstanÈ›a, dar È™i în Capitală, a fost lovită rău de problemele financiare, fiind executată silit din toate părÈ›ile. Nu scapă bine de o executare, că intră în alta, din pricina obligaÈ›iilor contractuale neonorate față de colaboratori. Recent, Economu È™i-a scos la vânzare mai multe bunuri, cel mai probabil pentru a-È™i amortiza o parte din datoriile pe care le are. Vorbim despre un autoturism marca Dodge, o ambarcaÈ›iune, dar È™i un skijet.

Tudorel Economu a ramas fara economii: face troc cu masini si iahturimașina scoasă la...schimb

Tudorel Economu este unul dintre cei mai controversaÈ›i afaceriÈ™ti de la malul mării. Născut în judeÈ›ul Tulcea, Economu a înfiinÈ›at mai multe societăți, societăți care i-au produs, de-a lungul anilor, bani. De la o vreme, totuÈ™i, familia Economu pare să se confrunte cu probleme financiare. Și nu o spunem noi, ci zecile de dosare de executare silită din pricina obligaÈ›iilor contractuale neonorate față de colaboratori. Pentru a-È™i amortiza o parte din multele datorii pe care are, Economu a decis să îÈ™i vândă mai multe bunuri.

Tudorel Economu a ramas fara economii: face troc cu masini si iahturiTudorel Economu

Astfel, a scos la vânzare o barcă Cranchi Zaffiro, din anul 2008, cu 400 de ore de funcÈ›ionare, ce se află ancorată în Portul Turistic Tomis din ConstanÈ›a. AmbarcaÈ›iunea este scoasă la vânzare cu preÈ›ul de 159.000 de euro. De asemenea, în anunÈ› mai este specificat È™i faptul că acceptă È™i schimburi cu o altă ambarcaÈ›iune – Merry Fischer plus diferență, cu un apartament în Mamaia sau BucureÈ™ti. Dacă nu, acceptă È™i autoturism.

Tudorel Economu a ramas fara economii: face troc cu masini si iahturimașina familiei Economu, scoasă la...schimb

De asemenea, Economu a postat un anunÈ› È™i cu un autoturism marca Dodge Ram 1500 Rebel, din anul 2020, full options. În anunÈ› este specificat faptul că acceptă unele variante cu autoturisme de lux. Tudorel Economu a ramas fara economii: face troc cu masini si iahturi

Dar È™i un skijet Spark Trixx 2020 cu preÈ›ul de 5.500 de euro, dar È™i un ponton de acostare cu o valoare de 1.500 de euro. Și în acest caz Economu acceptă schimburi cu un snow mobil 2022-2023 plus diferență.

Economu, executat silit din toate părțile

AÈ™a cum spuneam mai sus, Tudorel Economu este executat silit din toate părÈ›ile. În decembrie anul trecut, firma de salubritate din BucureÈ™ti, Compania Romprest Service SA, al cărei pachet majoritar este deÈ›inut de compania lui Maricel Păcuraru, patronul de la Realitatea TV, a executat firma Deco Foof, È™i tot în decembrie Enel a demarat procedurile de executare silită pentru a recupera un debit neachitat, fiind încuviinÅ£ată executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum ÅŸi a cheltuielilor de executare. În vara trecută, a avut loc vânzarea la licitaÈ›ie publică a unui teren deÈ›inut de soÈ›ii Economu, situat pe strada Prelungirea Bucovinei, în Faleză Nord, aproape de plajă, la cererea Primăriei ConstanÈ›a, după ce nu È™i-au mai plătit ratele la un teren achiziÈ›ionat de la administraÈ›ia locală, mai exact terenul vizavi de hotel Condor din Mamaia, pe care È™i-a construit o unitate de alimentaÈ›ie publică. Primăria ConstanÈ›a a demarat procedurile pentru executarea silită împotriva soÈ›ilor Economu, Mariana È™i Tudorel, în vederea executării sumei de 1.111.517 euro.

 

Tudorel Economu a ramas fara economii: face troc cu masini si iahturianunÈ›ul executorului judecătoresc, de vânzare a unui bun al familiei Economu

În aprilie, societatea Frischeparadies SRL a mers în instanță pentru un debit neachitat de către societatea Deco Food în valoare de 1.700 de lei. În iunie a.c., firma Vast Proinstal SRL a cerut în instanță obligarea unei alte firme a lui Economu, Tudors Capital Investments SRL, la plata sumei de 16.689,83 lei, reprezentând debit principal din 2019, rămas neachitat, datorat conform unui contract din 2017. MagistraÈ›ii l-au obligat pe Economu să plătească creditoarei È™i suma de 48.979,28 lei, reprezentând penalități de întârziere.

Tot în iunie a.c., Silva Periland SRL, o firmă din Brăila ce produce È™i comercializează arbori, arbuÈ™ti ornamentali È™i puieÈ›i forestieri, È™i-a cerut drepturile în instanță, constând în debit neachitat de firma Deco Food, a familiei Economu. O lună mai târziu, mai exact în iulie, o altă firmă, Digital Tehno Plus SRL a cerut în instanță plata debitului neachitat, de data aceasta, de firma Tudors Capital Investments SRL.

Cel mai mare creditor, Primăria Constanța

De precizat faptul că cel mai mare creditor al familiei Economu a fost chiar Primăria Constanța. Tudorel Economu a fost obligat de instanță să plătească Primăriei Constanța peste un milion de euro, după ce nu și-a mai plătit ratele la un teren achiziționat de la administrația locală.

Este vorba despre terenul de vizavi de hotel Condor din Mamaia, pe care È™i-a construit o unitate de alimentaÈ›ie publică. Primăria ConstanÈ›a a demarat procedurile pentru executarea silită împotriva soÈ›ilor Economu, în vederea executării sumei de 1.111.517 euro, reprezentând rest rate contractuale în valoare de 569.761,27 euro, dobânda È™i TVA-ul aferent în valoare de 247.941 euro, precum È™i majorări de întârziere în valoare de 293.815 euro, la care se adaugă cheltuieli de executare. A pierdut mai multe terenuri reuÈ™ind, astfel, să scape de debitul impus de municipalitate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
m********i îngroapă constanta cu fraudele ,mituirile,corupția, sunt campioni la ilegalități, si-,au pus m*******i în fruntea instituțiilor sa-i scape de ilegalități.Nenorocitul asta când avea Fattoria nu avea case de marcat și din tips plătea angajații care munceau la n***u.
0
0
La toate acaraterile scoase la vanzare, ofera certificat fiscal? Asta-i intrebarea?
6
0
Să-si pună funia...ca doar se poartă în familia asta...cel mai bine,și scapă de tot
7
2
Poate mă combin cu el 5500euro skyjetul....in banii astia daca vrea sa mi o dea pe swugatoarea de Elena (fiicăsa)
11
3
tot un behăitor de camena......va rămâne
16
0
la cât a măscărit pe alții, merită și el puțin măscărit în presă. nu-l plângeți că e ca pisica albastră cu 9 vieți. renaște din cenușă ca pasărea phoenix după ce pr0stește pe cineva și-l belește de lovele. tipul n-are scrupule. vine așa lasciv ca un bun prieten, îți propune una-alta de vreo afacere sau vreun troc care-ți lasă impresia că îți e favorabil, dar de fapt intri în gaură 100%. ce-i al lui, e al lui! are harul de a pr0sti lumea. și treaba asta e un mod de viață. însă, nu dintotdeauna are și finalitate. mai are și el eșecuri. singurul lui dezavantaj este faptul că el chiar crede că e afacerist și mare dezvoltator imobiliar, iar asta chiar îi dăunează. că vinde acareturile din "curte" e mai puțin relevant deoarece nu e ceva nou. totuși, e o chestie ciudata la el, a început să fraternizeze cu bijduvenii, ceea ce înainte îi bosgorodea și din țărani inculți nu-i scotea. ce vremuri ciudate trăim!
20
0
Dodge, benzină+GPL. S-a scumpit gazul. De benzină nu mai vorbim. Mai rămâne cumpărătorul fraier. Dar vine și fraierul că are talent la vorbă.
18
1
loviti gluma ast p roasta
1
0
Primaria Constanta este o agentie imobiliara makidoneasca
15
1
die, die my friend
4
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016