REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Tudose, despre pensiile militarilor: "Nu sunt pensii nesimțite. În ţările NATO militarii au statut special"

Tudose, despre pensiile militarilor: "Nu sunt pensii nesimțite. În ţările NATO militarii au statut special"

A.V. 26 martie 2023 | 00:00 2206

Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat că pensiile militarilor nu sunt "nesimțite", dând ca exemplu subofițeri și ofițeri care primesc 2.000 sau 3.000 de lei pe lună și adăugând că în toate țările NATO militarii au un statut special.

Tudose, despre pensiile militarilor: 'Nu sunt pensii nesimtite. in tarile NATO militarii au statut special'

"Nu e vorba de curaj şi nu este vorba de pensiile speciale, aşa cum a ajuns în public, (...) că uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane. Domnul Ciucă este unul singur. Sau mai sunt încă câţiva de Ciucă, care a fost Şeful Statului Major, cea mai înaltă funcţie militară, general cu patru stele, cu activitate în teatrul de operaţiuni. Ne uităm la filmele americane, şeful de stat major nici nu are număr la maşină, are nişte steluţe, adică e zeu. (...) La fiecare Ciucă mai sunt o mie de subofiţeri şi de ofiţeri de rang mai mic. Ăia nu au 180 de milioane, au 2.000, 3.000, 4000 de lei. Aia nu e o pensie nesimţită", a spus europarlamentarul.

Acesta a adăugat că în toate țările NATO, militarii au un statut special.

"În toate ţările membre NATO militarii au statut special, nu pensii speciale, pensii militare. (...) Aşa e în toată lumea. (...) Nu compari militarul cu nimic. Marea deosebire este că omul ăsta, care are o haină militară pe el, moare pentru ţară, s-a angajat şi îşi asumă chestia asta", a spus Tudose.

Europarlamentarul crede că și magistrații merită pensii mari pentru riscurile pe care meseria aceasta le presupune.

"Contează şi ce munceşte şi care e riscul meseriei şi ce întâmplă după aceea. Un magistrat îşi asumă că îl trimite la puşcărie pe Gigi şi îşi asumă că Gigi s-ar putea să aibă în cap că el s-a dus la puşcărie nu fiindcă a făcut nu ştiu ce faptă, ci fiindcă l-a trimis magistratul. Şi când iese să facă rost de o cărămidă să îşi facă dreptate. Îşi asumă chestia asta. E o compensare", a spus Tudose, adăugând, însă, că pensia nu ar trebui să fie mai mare decât salariul, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bravoo nea tudose !!!!! poponarii hastagisti useristi isi baga unghia'n gat !!!!!! bwahahahahahahahahah
1
0
Pute țara de bugetari domnule . Nu are tinerimea unde sa lucreze și pleacă la străini sale plătească pensia . Vezi problemele Franței
4
3
Toti frustatii de mai jos nu au fost in stare sa imbrace o haina militara si acum isi dau cu parerea ce si cum se face politica. Nici acum nu ati inteles ca pensiile militare nu sunt speciale. Au fost introduse de A.I. Cuza pe timpul domniei lui. De aici se vede cultura pe care o aveti comentatorilor sportivi !
4
4
D-le Tudose ,dvs ce indemnizatie incasati ? Nu ar trebui sa aveti niste salarii la fel ca noi toti cei care mergem cel putin 8 ore la munca ? Voi parlamentarii ,senatorii stati cate 8 ore ? Hai sa fim sinceri . Despre militari sa vb altii , mai ales ca noi nu avem armata profesionista . Sa se scada nr de parlamentari , senatori etc , exact procentul care va alege . Sa va vad atunci .
3
3
Aproape toti (cca 90%) militarii mai au un extra job!! Se odihnesc la serviciu si pot muncii extra! Daca ,doamne fereste este un conflict ,atunci sa vezi ce ,,viteji" sant!!!!!! Pute armata de generali,amirali ....etc!!!! La 70000 de militari se justifica ? Lasa-ne nea Tudose ca nu santem retardati!!!!!
6
6
Tu, militarule, te duci la munca cu acelasi program ca un muncitor. Nu produci mai mult si nici nu poti spune ca, in caz de razboi, poti apara muncitorii. Pentru ca nu te-ai dat in branci sa fii Rambo, hai sa fim seriosi. De ce tu trebuie sa iei mai multi bani? De ce tu ai mai multe drepturi? De ce eu trebuie sa-ti platesc tie, mai multi bani? Nu iti este rusine, bai nesimtitule? Cat tupeu infect!
11
6
Nu pensiile sunt nesimtite, voi sunteti! Cei mai mari hoti si cei mai nesimtiti! Domnul din imagine ne subestimeaza si crede ca suntem p****i. Ne baga baliverne cu tarile NATO pentru ca nimeni nu poate verifica ce pensii au in alte tari si in ce conditii. Leprele astea, PSD si PNL, stiu bine ca romanii inghit toate mizeriile si hai sa fim sinceri, nu dau doi bani pe tara asta sau pe oamenii care formeaza acest popor. Toti asteapta sa le fie prescrise mizeriile si furaciunile, dar cu o pensie speciala. Ce ati facut voi, special, in aceasta tara, bai hotilor???
10
5
In tarile civilizate , toate pensiile sunt decente. Cotizati ca aveti salarii nemeritat de mari si atunci si pensia va fi proportionala cu cotizatia. Bugetarii nu-si merita salariile pe care le incaseaza .Nu le convine , sa traca in privat ca nu-i opreste nimeni.
10
6
Poate ca ar trebui sa se reintroduca serviciul militar oblligatoriu. Asa cioflingarii care critica militarii vor vedea cu ochii lor tembeli cam cum este la instructie,cu alarmele,cu privarea de libertate in unitatile militare,cu cantina inde nu halesi ce vrei si nu bei ca porcu'. In caz de conflict,sa iasa la lupta haterii si astia de se dau mari sa vedem barbati curajosi,nu mucosi cu spume la boturi,latratori .
10
9
Boschetarule dispari cu pensiiile tale nesimtite !
9
7
Nea Tudose sa ne lase...a uitat ca el a f....t tot sistemul de aparare cu pesede in frunte? Un brailean care mananca malai...ma rog ,macina daca nu mananca.Cine naiba il mai crede..poate japonezii..da nici aceia ca le-a tras-o si lor..
13
5
In armata se MUNCESTE greu,luati exemplu pe cei de pe sbmarinul Delfinul MERITA salriile si pensiile pentru conditi grele de munca
9
9
pensiile nesimtite sint datorita unora ca tine.
10
8
Despre ce teatre vorbiti? Alea unde nu s-a purtat nici o batalie? Alea de unde s-au intors cu coada intre picioare ca invinsi,vezi Afganistanul..Cica la ei...sa ia pensii doar cei din teatre...pai ce facem acolo numarul de participanti este limitat..ce vreti sa pornim noi un razboi doar asa de dragul de a fi mai speciali ca ceilalti? In plus juramantul militar parca suna asa...jur sa -mi apar tara chiar cu pretul vietii/care tara ,Afganistan,Mali,Haiti...astia ne ataca ? Iar acum...surpriza..pe noi acasa nu ne mai apara aproape nimeni( cica ne apara Nato-sa o credeti voi} iar de tehnica..ce sa mai vorbim..e de muzeu.Asta e o tragedie...romaneasca nu greaca/
10
8
Corect ar fi ca salariul magistratului ,militarului etc sa fie mare iar pensia va fi si ea mare fara sa mai fie nevoie de si de o alta pensie. Dar daca vrem sa fidelizam institutiile de forta mancam si c***t.
6
7
Foarte putinii militari care au fost in zone de razboi -Ciuca inclus- au primit indemnizatii speciale, in valuta, de cel putin dublul soldei. De fiecare data cand se pleca dintr-o unitate, era bataie pe locuri, toti vroiau BANII in plus. Asa ca lasati-o balta cu "teatre de operatiuni", "prestigiul Romaniei" - ei au plecat ca MERCENARI
15
8
Sa primească pensie toti funcție de cât au cotizat. Cei care au misiuni speciale, participare la misiuni, sa aibă procente în plus. Nu orice izmenar sa fie egal cu unul care a fost în teatrele de operații.
17
9
Sunteti frustrati. De ce nu ati fost in stare si voi?
13
19
ba da tudose,m**********i,sint nesimtite.adica alamfreaca menta 20 de ani si iese la pensie,iar eu muncesc dublu sa i.o platesc si iau juma din banii lui?aia de pe teatre de razboi si.au luat atunci banul gros,de cite ori va platiti ptr acelasi lucru?muriti ba!tudose,cind mori odata?
17
11
In Romania militarii sunt niste puturosi, au iesit la pensie la 40 ani, dupa ce au dormit prin unitatile miliare, si inaseaza pensii nesmitite.
20
15
In tarile NATO si alte categorii de pensionari au " statut special" adica traiesc decent.
21
11
Mars de aici, poate iesim in strada si va dam foc la masini ca in Franta… In armata se sta si se leneveste. Noi cum traim cu bani putini, la fel puteti trai si voi. Vreti sa va imbogatiti ca sa cheltuiti banii din taxe pe mertane, calatorii in strainatate, viata nimai la restsurant…
25
20

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510