REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.1° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Tunelul pietonal din Gara CFR Constanța a început să se degradeze, după 2 ani de la reparații. Video!

Tunelul pietonal din Gara CFR Constanța a început să se degradeze, după 2 ani de la reparații. Video!

A.L. 24 noiembrie 2022 | 00:00 2335

La 2 ani de la încheierea proiectului de reparații ale tunelului pietonal din Gara CFR Constanța, au apărut deja primele urme ale degradării. De la crăpături ale pereților, la semne ale infiltrației de apă, aspectul gării este încă departe de a putea fi considerat demn. Deși acesta a trecut printr-un proiect de reabilitate început în noiembrie 2019 și finalizat în iunie 2020, cu o lună mai târziu decât era prevăzut inițial, căruia i s-a alocat suma de 10.413.792,92 de lei, tunelul pietonal prezintă deja urme sesizabile de afectare.

Pasajul pietonal din gara CFR Constanța

La doi ani după încheierea programului de reparații ale tunelului pietonal din Gara CFR Constanța, starea acestuia prezintă deja urme ale trecerii timpului și neglijenței umane. Pereții crăpați, lipsa unei salubrizări adecvate și urmele lăsate de infiltrațiile de apă sunt doar câteva din elementele peisajului ce îi întâmpină zilnic pe călători. 

Pasajul pietonal a intrat în proces de reabilitare în noiembrie 2019, intrând din nou în funcțiune 7 luni mai târziu, în iunie 2020. Lucrările au avut drept scop îmbunătățirea condițiilor de exploatare, a serviciilor publice oferite călătorilor și crearea condițiilor specifice de acces și de deplasare pentru persoanele cu fezabilități, responsabilă de acestea fiind firma Wieber România SRL, ce a obținut un contract în valoare de 10.413.792,92 de lei.

Reamintim faptul că pe lista de lucrări de reparații capitale la tunel pietonal se regăseau: etanșarea tunelului prin injecții intra murale la extrados, tratarea fisurilor și crăpăturilor prin injecții cu rășini poliureatanice elastice, repararea rampelor scărilor de acces în tunel (de la peroanele liniilor 2-3 și 4-5), placarea pereților tunelului și ai scărilor cu faianță pe o înălțime de 2 m, zugrăvirea acestora și a tavanului cu vopsea lavabilă, placarea treptelor/contratreptelor cu gresie ceramică, montarea de benzi de atenționare la marginea treptelor, de rigole pentru scurgerea apelor și a unei camere de pompe (la baza scărilor de la peronul liniilor 4-5) și de instalații electrice noi.

Pasajul Gării Constanţa, reabilitat de o firmă implicată într-un mega dosar al procurorilor anticorupţie

Lucrările au fost executate de Wiebe România SRL, firmă implicată în dosarul lui Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanţelor, ce a fost suspectat că ar fi intervenit în favoarea unor companii pentru a le ajuta să obțină contracte cu CFR. Mita totală din acest dosar se ridică la circa 20 de milioane de euro și ar fi fost dată de asocierea de firme Swietelsky – Wiebe – Takenaka pentru obținerea și derularea contractului de modernizare a magistralei de cale ferată Bucureşti-Constanţa.

Fostul ministru Sebastian Vlădescu a fost suspectat că ar fi luat mită de două ori în timp ce era membru al Guvernului, de la societăţile în cauză. Sebastian Vlădescu este acuzat că ar fi intervenit în favoarea acestora pentru a le ajuta să obțină contracte cu CFR. Mita totală din acest dosar se ridică la circa 20 de milioane de euro și ar fi fost dată pentru obținerea și derularea contractului de modernizare a magistralei de cale ferată Bucureşti-Constanţa. Lucrările de modernizare a magistralei Bucureşti-Constanţa, în lungime de 225 km, au început în 2006, când Sebastian Vlădescu era ministrul finanţelor publice în cabinetul Tăriceanu.

Josef Hornegger, reprezentantul firmei austriece Swietelsky, și-a recunoscut faptele și a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției, fiind condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

În dosar, pe lângă Vlădescu Sebastian (care, la data unora dintre fapte, a deţinut funcţia de ministru al Finanţelor Publice), au mai fost cercetaţi: Costea Mircea-Ionuţ, fost angajat al Ministerului Finanţelor, Mititelu Mihaela, la data faptelor persoană apropiată de conducerea C.N. C.F.R., Dascălu Constantin, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi Boureanu Cristian-Alexandru, la data faptelor deputat în Parlamentul României.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai sa verifice autoritatile statului de drept cat s-a bagat real in reparatie si ce garantii au dat, nu e mai simplu?
1
1
Logic, daca s-a dus lesbiana de ovanesian acolo. Sa imi trag coaiele pe ochii ei si ai lui Chitac!
0
0
Daca era Elena Udrea si nu Vladescu ,in 24 de ore era arestata cu catusele la vederea televiziunilor si fara drept la aparare ...Ce justitie mizerabila, tocmai laudata de nemernicul ce conduce tara
3
2
Buna asta, reparatii de peste 10 milioane lei.... pai probabil nici un milion nu s-a bagat pe bune in acel pasaj!
5
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513