REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 13 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6851
19.4° Constanța Vineri, 13 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6851
 

Tunelurile din Parcul Tăbăcărie au devenit cuibul boschetarilor de pretutindeni. Video

Tunelurile din Parcul Tăbăcărie au devenit cuibul boschetarilor de pretutindeni. Video

Ricardo DRAGOMIR 13 septembrie 2024 | 00:00 335

Cândva o atracție turistică populară, tunelele din Parcul Tăbăcăriei au ajuns astăzi într-o stare avansată de degradare. După închiderea trenulețului în 2004, acestea au fost lăsate în paragină, fiind acum pline de desene graffiti controversate și mizerie. Gunoaiele, cărucioarele abandonate și simbolurile bizare creează o atmosferă sumbră, iar noaptea, zona devine periculoasă, fiind frecventată de persoane fără adăpost și indivizi violenți, veniți din toate colțurile țării, mai ales în sezonul estival.

Tunelurile din Parcul Tabacarie au devenit cuibul boschetarilor de pretutindeni. Video

Tunelurile care se află în Parcul Tăbăcărie și prin care trecea odată trenulețul plin cu turiști au ajuns acum un focar de infecție. După scoaterea din funcțiune a trenulețului, în anul 2004, au fost lăsate în paragină și au devenit, în scurt timp, o zonă neîngrijită. 

Tunelurile din Parcul Tabacarie au devenit cuibul boschetarilor de pretutindeni. Video

Tunelele sunt pline de graffiti-uri, multe dintre ele având un conținut controversat, inclusiv simboluri ca pentagramele, care sporesc atmosfera sumbră. Aceste imagini, combinate cu lipsa întreținerii și mizeria prezentă, de ani de zile, descurajează orice inițiativă de a folosi aceste pasaje ca zone de tranzit.

Una dintre cele mai mari probleme ale zonei este cantitatea de gunoaie care s-a acumulat  de-a lungul anilor. Se pot observa două cărucioare de cumpărături aruncate la întâmplare, o navetă de bere goală și mai multe haine împrăștiate. Această lipsă de igienă a ajuns să definească tunelele, care odată erau puncte de trecere pentru trenuleț, însă acum e un loc abandonat.

Tunelurile din Parcul Tabacarie au devenit cuibul boschetarilor de pretutindeni. Video

După apusul soarelui, tunelele din Parcul Tăbăcăriei devin locul ideal pentru persoanele fără adăpost, consumatorii de substanțe și indivizi periculoși. Sigur nu sunt constănțeni, ci indivizi care bântuie prin orașul nostru, veniți de pretutindeni. Cândva parte dintr-un circuit turistic, aceste tuneluri sunt evitate acum de toată lumea, inclusiv de constănțeni.

Ironia este că, deși primăria nu găsește timp să reabiliteze zona sau să curețe mizeria, a reușit să permită ca tunelurile să fie bine „păzite” de oameni care își petrec nopțile aici, oferind o „atracție” nedorită... un spațiu unde frica și nesiguranța sunt constante.

Tunelurile din Parcul Tabacarie au devenit cuibul boschetarilor de pretutindeni. Video

Cu toate că parcul și tunelurile din Tăbăcărie au fost, la un moment dat, un proiect de suflet pentru constănțeni, situația actuală arată clar lipsa unei priorități în ceea ce privește reabilitarea lor.

Pentru cotidianul Replica de Constanța, Primăria Municipiului Constanța a confirmat că are în vedere reintroducerea trenulețului, însă această inițiativă nu se află pe lista de priorități imediate.

„Fiind un proiect de suflet pentru constănțeni, Primăria Municipiului Constanța ia în calcul acest lucru, dar nu este o prioritate imediată. Întâi trebuie să rezolvăm problema spațiilor verzi, a irigațiilor, a materialului dendrologic“, au precizat reprezentanții Primăriei.

Tunelurile din Parcul Tabacarie au devenit cuibul boschetarilor de pretutindeni. Video

Rămâne de văzut dacă zona va putea fi vreodată readusă la viață, dar în acest moment, tunelurile din Tăbăcărie continuă să fie un simbol al neglijenței și al unei perioade apuse în care Constanța avea ambiții turistice mai mari.

Video 1:

Video 2:

.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da, jegsoul de primar trebuie să extermine și spațiile verzi întâi, așa cum a exterminat șoselele și mașinile noastre, dar nu are timp să pună în funcțiune bunkerul de sub sala sporturilor lăsat în paragină și să curețe tunelurile trenulețului. De de te-ai pus, bă, golane, pe distrugerea spațiilor verzi?! În loc să pui puiet de gard viu, ai trimis echipe de pușcăriași să taie tot ce prind în cale. Securistule!
0
0
Peste vreo zece ani primăria rezolvă problema cu tunelul acesta va fi degradat total e clasic r*mânesc Malurile din zona lacului au căzut parcul e haos Proiectul e vom face și desface ace brice și karike Teatrul de vară Soveja e în același proiect cazi mai repede ce a rămas un loc sufocat teatru e falimentat la primărie e mutat La anul taxe noi pentru gunoi Mintea lor e cum să prostească oamenii la alegeri și ce taxe urmează la anul În rest gogoși umplute cu vrăjeală și pudrate cu prosteală Serviți sant calde
2
0

REPLICA


LOTO

6/49
20466423235
5/49
818616137
joker
2831331245