REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Turcan: 10 august - o rană neînchisă a democraţiei româneşti. Mă aştept ca justiţia să clarifice lucrurile

Turcan: 10 august - o rană neînchisă a democraţiei româneşti. Mă aştept ca justiţia să clarifice lucrurile

Replica API 11 august 2020 | 00:00 1118

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că 10 august 2018 reprezintă o "rană neînchisă a democraţiei româneşti recente", arătând că aşteaptă ca justiţia să clarifice lucrurile în acest dosar.

Raluca Turcan

"10 august 2018 este o rană neînchisă a democraţiei româneşti recente. După Mineriadă, nu credeam să mai vad proteste reprimate violent în România, dar PSD a reuşit să ne întoarcă în timp, comportându-se cum ştie mai bine: abuziv şi manipulator, de pe poziţia celui care nu trebuie contrazis. Românii nu trebuie să uite ce înseamnă guvernarea toxică pesedistă. Justiţia a arătat, în timp, că locul liderului PSD cu porniri de dictator este după gratii. Mă aştept să clarifice lucrurile şi în dosarul '10 august' şi să trimită vinovaţii acolo unde le este locul. Tocmai acesta este motivul pentru care PNL a declasificat raportul '10 august' şi a oferit tot suportul în anchetarea faptelor pe care cei din Piaţă nu le-au uitat", a scris Turcan, luni, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Ea subliniază că reprimarea violentă a drepturilor cetăţeneşti trebuie pedepsită.

"Justiţia îşi va spune cuvântul, iar 10 August va rămâne istorie, pentru că societatea românească nu trebuie să mai treacă vreodată prin abuzuri de acest fel. Reprimarea violentă a drepturilor cetăţeneşti trebuie pedepsită! Acest lucru va reda încrederea oamenilor în democraţie şi în instituţiile statului. Decizia recentă de redeschidere a dosarului 10 august este un pas în această direcţie, pe care l-am salutat şi eu şi toată societatea, cu atât mai mult victimele violenţelor de acum doi ani. Sunt alături de aceşti oameni şi susţin dreptul lor la adevăr şi dreptate! Nu numai astăzi, când subiectul este pe buzele tuturor. Maturizarea democratică şi politică înseamnă mai ales instituţii democratice care lucrează independent şi liber, guvernarea PNL fiind garanţia acestui fapt", spune Raluca Turcan.

Curtea de Apel Bucureşti dezbate, luni, cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva şefilor Jandarmeriei în dosarul '10 august'.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma astept si eu ca justitia sa te condamne la ani buni de puscarie tuta proasta
1
0
Rana ai tu la cap
2
1
Vroiati o lovitura d stat jigodiilor!
6
2
Cand o vad,imi aduc aminte de monstrul ala din filmul ,,Alien''.
6
2
asta este proasta rau
7
2
a-ti pus la cale toata mascarada din 10 aug. si acuma si-au dat seama oameni cine sunteti voi liberali .
8
4

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436