REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Lun., 2 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6840
24.4° Constanța Luni, 2 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6840
 

Turcan: Ani la rând, cultura a fost văzută ca o cheltuială

Turcan: Ani la rând, cultura a fost văzută ca o cheltuială

A.F. 5 august 2024 | 22:30 522

Ministrul Raluca Turcan a declarat luni că domeniul culturii a fost privit ani la rând "ca o cheltuială", nu ca o oportunitate de dezvoltare.

Turcan: Ani la rand, cultura a fost vazuta ca o cheltuialaRaluca Turcan

Prezentă la Muzeul Nordului din oraşul Darabani, Turcan a afirmat că autorităţile trebuie "să înţeleagă rolul culturii în dezvoltarea sănătoasă a comunităţii".

"Din nefericire, ani la rând, cultura a fost văzută ca o cheltuială şi foarte puţini lideri naţionali, oameni de stat, au înţeles că prin cultură România se poate dezvolta. Eu vin dintr-un judeţ care s-a dezvoltat prin cultură iar lanţul de dezvoltare este atât de clar, încât ar trebui să fie preluat de orice administraţie locală şi la nivel de Guvern, pentru că prin cultură poţi obţine dezvoltare. E clar că aici (la Muzeul Nordului, amenajat în Conacul Balş - n.r), odată investiţia finalizată, conacul poate deveni un punct de atracţie culturală, poate atrage turişti. Venind turişti, cheltuiesc în zonă. Când se fac investiţii în zonă, autorităţile sunt nevoite să dezvolte infrastructura şi aşa apare acest circuit de dezvoltare. Eu cred cu tărie în această formulă pentru România", a spus Turcan.

Raluca Turcan a mai vizitat, luni, casa în care s-a născut Leon Dănăilă, din Darabani, dar şi şantierul primei şcoli săteşti de stat din Moldova, înfiinţată la 1841, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu doar ,, o cheltuiala'' ,ci si ceva deranjant. In plus,este dovedit ca nu cei culti au ascensiuni in societate,ci aceia cu tupeu si relatii in zonele tulburi. Ia sa vedem,cati oameni intelepti avem in conducerea tarii? Intrebare usoara,respuns foarte greu,este?
2
0
stolojan ce spune de fata ta?
1
0
La rand tu esti BLONDA!
2
0
Fa TURKANKO TU CULCATE p*****a si TREZEShtete MOARTA!! KAKUMAN IN MUYANI TAU
4
0
altfel acum. Vita p*****a si urata ce esti!
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516