REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Turcan: Corectarea legii salarizării neunitare din sistemul public este o prioritate a Ministerului Muncii

Turcan: Corectarea legii salarizării neunitare din sistemul public este o prioritate a Ministerului Muncii

Replica API 29 ianuarie 2021 | 00:00 1510

Corectarea legii salarizării neunitare din sistemul public este o prioritate a Ministerului Muncii, a afirmat joi Raluca Turcan, menţionând că în acest moment sunt multe inechităţi în acest sistem.

Raluca Turcan

"Corectarea legii salarizării neunitare din sistemul public este de asemenea o prioritate a Ministerului Muncii. Şi spun neunitară pentru că în momentul de faţă sunt foarte multe inechităţi şi în sistemul de salarizare, în sistemul public. De aceea, pe această lege a salarizării avem un alt grup de lucru, format tot din profesionişti, cărora le mulţumesc, de asemenea, şi care vor finaliza o variantă de proiect de lege să-l trimitem Parlamentului, care va fi şi negociat cu partenerii sociali, care să se refere la plafonul sporurilor adăugate la salariul de bază. De asemenea, proiectul va reajusta numărul de sporuri existent în momentul de faţă şi de asemenea cuantumul unor sporuri pe care noi le acordăm în momentul de faţă. Unele dintre ele într-un mod cât se poate de evident pot fi acordate în sumă fixă, nu procentual, raportat la salariul de bază. Şi de asemenea, în grila de salarizare vom reaşeza salariile de bază într-o ierarhie, aşa cum prevedea de fapt legea iniţială, dar care după aceea a fost distorsionată fie prin modificări legislative, prin care unii au sărit etape, fie prin decizii ale instanţelor care după aceea au obligat şi la majorări salariale şi şi mai mult decât atât şi la plăţi restante", a precizat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Ea a spus că inclusiv la Ministerul Muncii au existat situaţii în care instituţia a fost obligată de decizii ale instanţelor să plătească nu doar un salariu mărit, ci şi salarii restante.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Banii inapoi zdrentelor! Putorilor marsh la capsuni! Muie administratiei! Greva fiscala. Muie leprelor
0
0
Girafo daca nu impuneti Grila de Salarizare pentru bugetari, nu o sa mai aveti bani nici pentru pensii. Toti bugetarii cu functii de conducere si-au facut salarii de capul lor cat casa poporului. Aplicati grila de salarizare pentru toti bugetarii. Cei care au furat cu legea in mana sa dea banii inapoi la buget. Ai sange in llinddik sa faci asa ceva ?
1
0
Un zero barat habar nai
1
0
cand va priviti in oglinda ce le puteti spune miilor de copii ce plang dupa parintii plecati departe pt o paine,copiilor ce se culca flamanzi ,copiilor ce merg cu ghetele rupte km buni pe jos pana la scoala,...aveti puterea sa priviti in ochi copii astia?
0
0
pai boul de catu spune ca salariile mari trebuie justificate,corect. dar pensiile speciale imens de mari sunt justificate??
1
1
Sa te fereasca Dumnezeu de harnicia prostului. Cum prostimea a pus laba pe tara,e clar ca ne aflam in plina distrugere a ce mai era bun in tara asta. Poate e mai bine asa. Tarile cu resurse putine si fara potential vor ajunge in final sa cumpere pe nimic tara asta cu totul.
3
0
Cum nu le face nimeni nimic?!I-ati ales!
5
0
De ce doar anumite categorii de salariati, au beneficiat de grile din 2022, iar alte categorii, au ramas cu salarii inghetate ? Cea mai proasta lege a salarizarii, care a produs mari inechitati , dar si discriminari.... Mai trist este , ca nimeni nu va face nimic.......
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510