REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Turcan: Ia este un element care a demonstrat că are puterea să unească românii

Turcan: Ia este un element care a demonstrat că are puterea să unească românii

Victor ROTARU 24 iunie 2024 | 16:41 308

Simbol al tradiţiei româneşti, ia este un element care ne-a demonstrat că are puterea să unească români cu aceeaşi dorinţă - protejarea şi recunoaşterea patrimoniului cultural, a afirmat luni ministrul Culturii, Raluca Turcan.

 Turcan: Ia este un element care a demonstrat ca are puterea sa uneasca romanii Raluca Turcan

"În urmă cu puţin timp, români de pretutindeni s-au alăturat campaniei "give credit", care viza valoarea inestimabilă şi recunoaşterea la nivel internaţional a iei româneşti. Astăzi, de Ziua Universală a Iei, sub tema "Un nou început - Give Credit", mă bucur că reuşim să ne protejăm patrimoniul cultural şi să transmitem lumii mesajul iubirii şi al respectului faţă de portul popular românesc şi artizani", a scris Raluca Turcan.

Potrivit sursei citate, după folosirea de către compania Louis Vuitton a modelului iei specifice zonei Sibiului ca sursă inspiraţională pentru unele piese din colecţia "LV By The Pool" 2024, Ministerul Culturii a deschis un dialog cu reprezentanţii grupului Louis Vuitton Moet Hennessy care vizează o serie de evenimente şi expoziţii în care ia şi artizanii/meşteşugarii din România să fie puşi în valoare la nivel mondial.

"Felicit Asociaţia "La blouse roumaine - IA", care sprijină eforturile comunităţii de a promova şi proteja ia şi valorile culturale româneşti şi universale şi le mulţumesc celor care iau parte la acest exemplu de mândrie naţională", a mai susţinut ministrul.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, declara pe 3 iunie, pentru AGERPRES, că intenţionează să se implice într-un dialog cu reprezentanţi ai companiei Louis Vuitton pentru recunoaşterea valorii patrimoniale şi culturale a pieselor tradiţionale româneşti.

Precizarea venea în contextul sesizării de către comunitatea online La Blouse roumaine privind folosirea de către casa de modă Louis Vuitton a unei cămăşi inspirate de cea tradiţională din Mărginimea Sibiului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos ---> use.my/arctrum
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510