REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
18.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Turcan: Mi-aş dori să existe mai multe femei la conducerea instituţiilor publice, în Parlament şi în Guvern

Turcan: Mi-aş dori să existe mai multe femei la conducerea instituţiilor publice, în Parlament şi în Guvern

Victor ROTARU 7 martie 2024 | 00:00 276

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat că şi-ar dori să existe mai multe femei la conducerea instituţiilor publice, dar şi în Parlament, în Guvern, precum şi în Parlamentul European.

Turcan: Mi-as dori sa existe mai multe femei la conducerea institutiilor publice, in Parlament si in GuvernRaluca Turcan

"Trebuie să recunoaştem: da, cifrele arată mult mai bine. Dar este în acelaşi timp loc şi de mult mai bine în societatea românească. Mi-aş dori sincer, dincolo de declaraţii, să avem mai multe femei în instituţii publice, la conducerea instituţiilor publice, la conducerea spitalelor, şcolilor, în Parlamentul României, în Guvernul României şi, de ce nu, în Parlamentul European. Aşa că, doamnelor, aveţi o resursă inimaginabilă de energie şi, în primul rând, de rezultate de calitate pe care mi-aş dori sincer să le punem cu toţii la baza unei mai bune reprezentări a femeilor în viaţa publică", a spus Raluca Turcan, prezentă la gala "Women in Economy", organizată de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

Ea a declarat că exemplul preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, prezentă la gala CONAF, ar merita să fie multiplicat în toate domeniile de activitate.

"O cunosc pe Maia Sandu de când eram preşedinta PNL şi domnia sa era în opoziţie. M-am întâlnit cu dumneaei în Parlamentul European şi acolo milita pentru democraţie, pentru drepturi egale în Republica Moldova, pentru o societate puternică şi independentă. Şi, iată că o voce care atunci părea, aşa, ca un strigăt de ajutor pentru o ţară întreagă numită Republica Moldova a ajuns astăzi preşedinta Republicii Moldova. Şi cred că exemplul domniei sale ar merita multiplicat în toate domeniile de activitate", a spus ministrul Culturii.

Raluca Turcan a mai precizat că îşi doreşte să susţină antreprenoriatul cultural.

"O politică publică pe care îmi doresc să o urmăm în această ţară şi să o dezvoltăm este aceea a antreprenoriatului cultural, care să pună în valoare instituţiile de cultură şi deciziile pe domeniul cultural. Şi, de ce nu, acest antreprenoriat cultural să fie dominat de antreprenoriatul feminin cultural", a mai afirmat ministrul Culturii, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu vezi cate ai rezolvat tu te plimbi de la un minister la altul esti buna la toate
0
0
frumoase si destepte ca tine! stolojan stie de ce.
0
0
si toate sa fie destepte ca tine.
0
0
Ne-am dori oameni destepti la conducerea tarii
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620