REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Turcescu: Tinerii de bani gata din licee cumpără pastile că nu pot fi identificate ca fiind drog

Turcescu: Tinerii de bani gata din licee cumpără pastile că nu pot fi identificate ca fiind drog

Virgil STOIAN 16 septembrie 2023 | 00:00 1930

Robert Turcescu, jurnalist și fost om politic, reacționează în scandalul drogurilor, și spune că autoritățile nu pot face nimic pentru a pune capăt consumului de droguri în România și că nimeni nu are curajul să se lupte cu mafia substanțelor interzise, care sunt la mare căutare în țara noastră. Fostul om politic l-a atacat pe președintele Iohannis dar și pe ministrul de interne, Cătălin Predoiu.

Turcescu: Tinerii de bani gata din licee cumpara pastile ca nu pot fi identificate ca fiind drog

Se consumă droguri „în draci” în rândul tinerilor din România

Robert Turcescu consideră că situația este scăpată de sub control în România, pentru că nu s-a intervenit la timp. Acesta solicită înființarea de centre de ajutor și dezintoxicare dar dorește și învierea unui proiect prin care orice român să beneficieze de un set gratuit de analize medicale anual. Fostul om politic l-a atacat pe președintele Iohannis dar și pe ministrul de interne, Cătălin Predoiu: „Statul român prin reprezentanții lui la vârf, de la președintele Iohannis până la ministrul de interne Predoiu, sunt de o ipocrizie îngrozitoare. Fenomenul consumului de droguri în România este o realitate cruntă, de foarte mulți ani. Trebuie să fii în afara vieții românești reale să nu fi auzit că se consumă droguri „în draci” în rândul tinerilor din România. Trebuie să nu ai copii sau să nu ai contact cu noua generație de nici un fel ca să nu înțelegi că asta e un fenomen cumplit în România. Iar la nivel de președinte de țară e dincolo de ipocrizie să te trezești după 9  ani la putere că ai probleme cu drogurile.

Turcescu: Tinerii de bani gata din licee cumpara pastile ca nu pot fi identificate ca fiind drogCentru dezintoxicare

România nu are centre de dezintoxicare

Mai mult, Turcescu spune că România nu e capabilă să câștige lupta cu drogurile. „România va pierde lupta cu drogurile pentru că rețelele de distribuitori au avut foarte mult timp la dispoziție să o ia înaintea autorităților responsabile. Ceea ce putem face în acest punct este: înființarea cât mai multe centre de ajutor și de dezintoxicare, România nu are astfel de centre, nici pentru droguri nici pentru alcool. Înființarea acestor centre este o urgență națională în acest moment; reactivarea programul pe care l-a anunțat Eugen Nicolăescu, în calitate de fost ministru al sănătății, astfel încât orice român să aibă cel puțin un set de analize complet făcut gratuit în fiecare an. Așa am putea introduce în acest set de analize și o analiză privind ingerarea de substanțe de tip drog, în așa fel încât să depistăm cât mai mulți dintre narcomani, nu pentru a-i pedepsi ci pentru a încerca să îi ajutăm să scape de această dependență”, a adăugat Turcescu.

Pastilele sunt cele care fac ravagii în acest moment în rândul tinerilor

Robert Turcescu crede că pastilele sunt cele mai consumate de către tineri: „Pastilele sunt cele care fac ravagii în acest moment în rândul tinerilor. Iar cu un flacon de pastile poți să intri peste tot, pentru că nu pot fi identificate ca fiind drog. Nu vă închipuiți că tinerii din ziua de azi trag cocaină pe nas, pentru că e scumpă, băieții și fetele de bani gata din licee, în general tinerii, consumă tot felul de pastile.” În privința trâmbițatelor teste antidrog din școli, acesta este de acord cu ele: „Nu sunt împotriva controlului antidrog în școli, dar făcut altfel. Vine dirigintele, de exemplu, la directorul școlii și îi spune despre un elev care are un comportament mai ciudat, îi tremură mâinile, nu se concentrează. În condițiile astea, este chemat părintele sau tutorele copilului, se stă de vorbă cu ei și cu acceptul familiei și se încearcă ajutarea copilului să scape de dependența de droguri.

Turcescu: Tinerii de bani gata din licee cumpara pastile ca nu pot fi identificate ca fiind drogPastile extasy

Ar trebui înființate tribunale speciale

Jurnalistul crede că și consumatorii de droguri ar trebui pedepsiți: „Pedepsele la noi nu sunt foarte mari când e vorba de consumul de droguri. Eu nu sunt de acord cu nepedepsirea celui care consumă. Îl pedepsim și pe acela pentru că mulți dintre aceștia devin cărăuși de droguri sau chiar traficanți. Însă nu trebuie să încărcăm nici instanțele cu persoane găsite cu două grame de marijuana în poșetă. Ar trebui înființate tribunale speciale care să se ocupe cu celeritate rezolvarea unor astfel de cazuri și ar trebui să fie un corp de specialiști care să includă doctori, specialiști care să vadă cât de grav e cazul. Acum ar trebui să diminuăm substanțial numărul consumatorilor și dependenților de droguri din România“, a încheiat acesta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scapi de droguri trebuie stat polițienesc, represiv, dur, toata lumea stie dar nu vor sa-si piardă ciolanele, asa ca da-i inainte cu democrația p***t înțeleasă si ne vom transforma curand in Philadelphia de Romania
1
0
Dl colonel e suparat pe aia care consuma ca papa si aia din portie si ramane pentru el mai putin
4
0
ar trebui inceput cu identificarea si dezmembrarea marile retele de droguri, pastile, orice dar e destul de clar ca fie nu se poate din cauza incompetentei, dezorganizarii, coruptiei catastrofale si subfinantarii din politie si magistratura si lipsei legislatiei adecvate fie nu se vrea ptr ca exista complicitate la cel mai inalt nivel al conducerii politice si serviciilor fie ambele
0
0
si romanii cu bani care conduc de fapt clasa politica exact ca afara fac petreceri si traiesc pe modelul st tropez , ibiza , manzanillo mexic , etc . adica beau de toate amestecate , iar copii lor fara griji ii copiaza
5
1
Multumim colonele ca ne deschizi ochiii.Te-ngura de manglitor.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510