REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
22° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Turcia: Blocul de opoziţie condus de HDP îl va susţine pe rivalul lui Erdogan la alegerile prezidenţiale

Turcia: Blocul de opoziţie condus de HDP îl va susţine pe rivalul lui Erdogan la alegerile prezidenţiale

A.F. 1 mai 2023 | 00:00 441

Un bloc de opoziţie condus de Partidul Democratic al Popoarelor (HDP), pro-kurd, şi-a anunţat sprijinul pentru Kemal Kiliçdaroglu, cel mai puternic rival al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan în alegerile ce vor avea loc la 14 mai, transmite dpa.

 Turcia: Blocul de opozitie condus de HDP il va sustine pe rivalul lui Erdogan la alegerile prezidentialeKemal Kiliçdaroglu

Sprijinul anunţat de blocul condus de HDP este unul esenţial pentru Kiliçdaroglu.

Sondaje recente prognozează o competiţie strânsă între Erdogan şi Kiliçdaroglu, în care alegătorii pro-kurzi şi cei indecişi vor juca un rol crucial, citează Agerpres.

HDP, al treilea partid din opoziţie, vizat de o procedură judiciară prin care ar putea fi desfiinţat, a decis recent să participe la alegeri pe listele formaţiunii surori, Partidul Stângii Verzi.

Blocul, din care mai fac parte formaţiuni de stânga mai mici, îl va susţine pe Kiliçdaroglu în 'cele mai importante alegeri' din istoria Turciei, împotriva unei administraţii 'autoritare şi fasciste', a transmis Partidul Stângii Verzi pe Twitter.

Alianţa îşi propune depăşirea crizelor socială şi economică şi reconstruirea democraţiei în Turciei, adaugă comunicatul.

Se anticipează că alegerile parlamentare şi prezidenţiale de la 14 mai vor fi unele din cele mai pline de consecinţe pentru Turcia.

După 20 de ani la putere, Erdogan se confruntă cu cea mai dificilă provocare pe fondul problemelor economice în urma seismului care a devastat în februarie estul ţării.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436