REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
23.4° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Turcia lui Erdogan este tot mai aproape de intrarea în Uniunea Europeană

Turcia lui Erdogan este tot mai aproape de intrarea în Uniunea Europeană

Virgil STOIAN 1 decembrie 2023 | 00:00 1148

Comisia Europeană a subliniat în raportul său privind Turcia că eforturile de soluționare a diferențelor fundamentale de opinie ar trebui să continue și că ar trebui luate mai multe măsuri pentru a facilita solicitările de viză pentru turci.

Turcia lui Erdogan este tot mai aproape de intrarea in Uniunea Europeana Recep Erdogan

Comisia Europeană și-a împărtășit membrilor Uniunii opiniile cu privire la relațiile UE-Turcia. În raportul intitulat „Declarație comună privind situația relațiilor politice, economice și comerciale dintre UE și Turcia” s-a afirmat că din 2021 până în prezent, eforturile bilaterale s-au concentrat pe pași concreti de restructurare a relațiilor. S-a subliniat că UE are un interes strategic în dezvoltarea unei cooperări mai puternice și a unei relații reciproc avantajoase cu Turcia în toate domeniile posibile.

Raportul mai arată că „Eforturile de a rezolva diferențele fundamentale de opinie cu Turcia ar trebui să continue”.

"Trebuie depuse mai multe eforturi în domenii precum migrația și scutirea de vize"

Raportul a recomandat, de asemenea, continuarea negocierilor privind uniunea vamală cu Turcia și a indicat că ar trebui luate mai multe măsuri în domenii precum comerțul, investițiile, migrația și scutirea de viză. Statelor membre li s-a recomandat să studieze măsurile de facilitare a acordării de vize pentru anumite categorii de cetățeni turci (oameni de afaceri, studenți, cetățeni turci cu membri de familie în UE etc.). „Acest lucru ar trebui să includă, de asemenea, profitarea din plin de flexibilitățile legislației vizelor pentru a permite eliberarea de vize cu intrări multiple și cu perioade extinse de valabilitate”, se mai arată în raport, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de erdogan nu intra in veci acolo e dictatura, nationalism si islamism exacerbate au emis raportul numai ptr ca le tremura chilotii pe ei ca erdogan da drumul celor 3 - 4 milioane de refugiati spre o europa ingenunchiata de nationalism, extremism si miscari islamofobe de care toti liderii intregi la cap sunt obligati sa tina seama
3
1
la pwlivara. In 1985 !!! scria ziarul tan de atunci la istanbul ca in trei luni intra turcafletii in europa !!!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712