REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
20.9° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Turiştii au ajuns bătaia de joc a Cazinoului din Mamaia! Video

Turiştii au ajuns bătaia de joc a Cazinoului din Mamaia! Video

Replica API 30 mai 2022 | 00:16 5157

Cazinoul din Mamaia, fostul simbol, și unul extrem de important pentru imaginea Constanței, se află astăzi în paragină, imaginile din interior fiind surprinse de Replica Constanța. Am putea spune chiar şi faptul că turiştii au ajuns bătaia de joc a acestei aşa-zise clădiri emblemă, căreia şi ei i-ar fi ruşine de cum se înfăţişează dacă s-ar putea exprima în vreun fel.

Imaginile dezolante cu unul dintre cele mai mari simboluri ale Constanței, în cadrul căruia diferite evenimente erau organizate, sunt înfricoșătoare.

Atmosferă de temut

Atmosfera, din momentul în care pășești pe scări este una sumbră.

Clădirea dă impresia că în interior s-ar afla locuința oamenilor străzii sau a celor care consumă substanțe interzise.

Bate vântul la propriu și la figurat

În interiorul clădirii, vântul suflă cu putere, sunetele fiind parcă desprinse dintr-un film horror, în plină concordanță cu imaginile deprimante ale emblemei orașului Constanța, emblemă ce reprezenta în trecut o mândrie fără margini.

Iată că situația actuală nu doar dezamăgește, ci și creează panică.

Concertele și defilările de modă, amintirea constănțenilor

Constănțenii simt lipsa perioadei în care cazinoul era funcțional și se bucurau de evenimentele care erau organizate pe vremea aceea, unde se țineau concertele care îi încântau pe turiști, dar și pe cetățenii orașului, defilările de modă fiind cireașa de pe tort pentru aceștia.

”Ne este dor de acele momente. Ne relaxam, ascultam fel și fel de concerte, piese de teatru, artă… vedeam artă la nivel înalt. Promovam talentele. Defilările de modă erau printre preferatele mele… dorul chiar există pentru Cazinoul din Mamaia, un mare simbol al orașului. Păcat!” , a declarat o femeie pentru ziarul Replica.

Clădirea a fost inaugurată în 1935, pe vremea lui Carol al II-lea.

S-a construit un restaurant, devenind cazino doi ani mai târziu, în 1937.

Odată cu trecerea timpului, a devenit un adevărat simbol al orașului Constanța și o mândrie la nivelul localității.

Totuși, lucrurile s-au schimbat pe parcursul trecerii anilor și starea în care a fost lăsată această imagine a Constanței este dezamăgitoare.

Terenul pe care se află Cazinoul a fost vândut în anul 2007, către SC Mehmetoglu SRL, reprezentată de Sorina Hortolomei-Moscu. Cu o suprafață de 11.890 mp, prețul cerut fost de 200 de euro/mp. Astfel, valoarea totală a fost de 2.378.000 euro fără TVA.

Ulterior au tot existat scandaluri şi procese în instanţă legate de vânzarea terenului Cazinoului, cumva la "pachet" cu terenul Palatului Regal, spunându-se că, iată, cum statul a pierdut aceste embleme.

Video:

Drept este faptul că, din acel moment, nu au mai existat realizări și schimbări la nivelul clădirii, care să ”repună” vâslele înapoi în barcă și să susțină afacerea, astfel încât aceasta să fie pusă din nou în mișcare și să reprezinte un mare simbol cu care cetățenii constănțeni se pot mândri.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scapati de kira kiru kara hashu papa daca vreti dezvoltare. Altfel nici in 20 30 ani nu o sa mai arate Constantana oras. Mergeti spre tariverde si cogealac sa vedeti viitorul. Cu branza oi si semnat cu degetul nu merge nene...
0
0
Cei ce au distrus se numesc giboni
1
0
Proprietara nu era mana cu Mazare? Parca asa stiu eu... da cine-s eu...
0
0
in anii 70-80 la cazinou erau club mediteranee,tui,shopuri.Beau nemtalaii bere dab si limonade la 200 ml,coci cole.Noi,romanii,neuitam la ei,nu ne dadea voie securitatea sa avem valuta,numai ei aveau Boi.Acum cipanii au distrus tot litoralul,pomii i.au taiat,arata mizerabil.Mamaia era o oaza de verdeata p**a a distrus.o mazare,strutinski si ceilalti inculti analfabeti!
0
0
turism ajuns pe mainele cipanezilor de la muntii Pindu .
1
0
Fratieeew sunt la cj de o sapt. 20 25 ani sint inaintea constantei. Si o sa avanseze in progresie geometrica.. noi tot cu papu chiru si c**a ramanem
0
0
Trebuie luate la intrebari terasele din jur. Mizeria aia de Piazzeta mai e acolo?!
1
0
asa arata toate in Mamaia, castelul regal, ruina, bulgarii scot bani nu gluma iar la noi era discoteca
0
0
a**a era buna de 1 aprilie, imagini de la cladirea din Eforie Sud.
0
0
Vandut de mascarici pe nimic...epoca mazare
1
0
Cum adica .**a puna vaslele inapoi in barca !!!??? , poate in apa , dar nici asa nu suna romaneste !Sunteti adevarati reporteri ai speluncii replica. Asta-i exprimare , idiotilor ?
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768