REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Turiștii au plătit și 2.000 de lei pentru 3 zile de cazare la mare

Turiștii au plătit și 2.000 de lei pentru 3 zile de cazare la mare

Virgil STOIAN 5 mai 2024 | 00:00 1752

Turiștii care au preferat să petreacă Paștele în stațiunile de la munte sau de pe litoral au plătit și 2.000 de lei pentru trei nopți de sejur, cu masa inclusă. Ofertele pentru trei zile de Paște, vineri-sâmbătă-duminică și check-out luni, cu masa tradițională inclusă, la care se adaugă și unele băuturi variază de la peste 500 de lei de persoană pe sejur. Astfel, o familie de trei persoane a plătit în jur de 2.000 de lei pentru trei zile de cazare, în cazul unor condiții medii. Pe litoral, de exemplu, prețurile au pornit de la 1.000 de lei pentru o familie de trei.

Turistii au platit si 2.000 de lei pentru 3 zile de cazare la mareTuriști

Meniu de Paște pentru turiștii din stațiuni

Hotelurile și pensiunile de la munte și de pe litoral sunt pline cu turiști în minivacanța de Paște. Majoritatea celor care au ales să petreacă sărbătorile departe de casă au optat pentru ofertele cu masă inclusă, fiind oportunitatea perfectă de a scăpa de efortul și grijile pregătirilor de acasă.

Sâmbătă seara, cu doar câteva ore înainte de slujba Învierii, toate hotelurile și pensiunile sunt ocupate cu pregătirile de ultimă oră pentru masa tradițională de Paște pregătită pentru turiștii care au preferat liniștea stațiunilor de munte sau litoralul Mării Negre în locul cozilor de la supermarket.

„Colegii noştri îi vor aştepta cu ouă roşii, cozonac, drob, chiar la 12 noaptea. Iar pentru masa de mâine am pregătit miel la proţap, ciorbă de miel, drob şi tot ceea ce presupune masa de Paşte – cu cozonac, cu ouă”, a declarat, Sebastian Puznavă, managerul unui hotel de pe Valea Prahovei.

„Suntem pregătiţi în totalitate pentru toată lumea. Mâine îi aşteptăm pe toţi în număr cât mai mare să servească preparatele specifice de Paşte”, a completat și Leonard Munteanu, ospătar la un restaurant.

Turistii au platit si 2.000 de lei pentru 3 zile de cazare la mareMamaia

Prețuri mai mari pe litoral

Potrivit sursei citate, prețurile la cazare pe litoral pentru o familie de trei persoane au variat între 1.000 și 2.000 de lei pentru sejurul de Paște. Media plătită de turiștii care și-au rezervat dinainte concediu pentru minivacanța de Paște a fost de 1.400 lei.

Totuși, pe litoral, prețurile la mâncare au fost mai mari ca anul trecut. Pentru o ciorbă turiștii au trebuit să scoată din buzunar până la 80 de lei, iar pentru o pizza prețul variază între 50 și 120 de lei la unele restaurante. Pentru băuturi prețurile variază între 15 și 50 de lei.

Turiștii par fericiți să fi scăpat astfel de orele petrecute în bucătărie. „Mai bine, că acasă n-am mai făcut nimic. Am fugit ca să nu mai facem, da, da, da. Deci o să ne simţim foarte bine”, a declarat o turistă.

Totuși, patronii restaurantelor, în special cele de la munte, spun că principalele feluri căutate de către turiști rămân cele tradiționale. „Sarmale si papanaşi, care sunt cei mai căutati in România. Oric turist care vine întreabă în primul rând dacă sunt papanaşi”, a declarat Horia Huluban, administratorul unui restaurant din Maramureș.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai datorita lor prospera clasa makelele nemuncitoare. Probabil ca nici cei care-i arunca pe geam nu iau muncit.
3
0
aventurescu.ro vacanta-in-cipru-169-euro-zbor-cazare-5-nopti
7
0
Dacă sunt p****i...asa le trebuie Du-te în alta tara cu banii ăștia...servicii,condiții,alte oportunități....alte preturi decente...nu p******a asta de litoral romanesc...gunoi,mizerie,preturi nesimțite...și multe altele p***t cine dă..nu cine cere
12
1
400E se poate merge in Egipt sau Turcia, 7 zile cu zbor si masa inclusa! La 5 stele, nu la 2 saivane!
10
0
m***e: veniti fraierilor, sa va codim!
6
0
E grele in Romania, este? V-an guura de p****i, faceti rata la banci sa va da-ti mari pe fb si faceti plua mare la makke.
15
0
Dacă sunt prosttiCine I obliga sa plătească acest preț? Ăștia cred ca sunt bani nemunciți.Spagi,furtișaguri, smecherii.
15
1
Voi nici nu meritati vreun Dumnezeu cu preturile astea!
12
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166