Turiștii au plătit și 2.000 de lei pentru 3 zile de cazare la mare
Turiștii au plătit și 2.000 de lei pentru 3 zile de cazare la mare
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestTuriștii care au preferat să petreacă Paștele în stațiunile de la munte sau de pe litoral au plătit și 2.000 de lei pentru trei nopți de sejur, cu masa inclusă. Ofertele pentru trei zile de Paște, vineri-sâmbătă-duminică și check-out luni, cu masa tradițională inclusă, la care se adaugă și unele băuturi variază de la peste 500 de lei de persoană pe sejur. Astfel, o familie de trei persoane a plătit în jur de 2.000 de lei pentru trei zile de cazare, în cazul unor condiții medii. Pe litoral, de exemplu, prețurile au pornit de la 1.000 de lei pentru o familie de trei.
Meniu de Paște pentru turiștii din stațiuni
Hotelurile și pensiunile de la munte și de pe litoral sunt pline cu turiști în minivacanța de Paște. Majoritatea celor care au ales să petreacă sărbătorile departe de casă au optat pentru ofertele cu masă inclusă, fiind oportunitatea perfectă de a scăpa de efortul și grijile pregătirilor de acasă.
Sâmbătă seara, cu doar câteva ore înainte de slujba Învierii, toate hotelurile și pensiunile sunt ocupate cu pregătirile de ultimă oră pentru masa tradițională de Paște pregătită pentru turiștii care au preferat liniștea stațiunilor de munte sau litoralul Mării Negre în locul cozilor de la supermarket.
„Colegii noştri îi vor aştepta cu ouă roşii, cozonac, drob, chiar la 12 noaptea. Iar pentru masa de mâine am pregătit miel la proţap, ciorbă de miel, drob şi tot ceea ce presupune masa de Paşte – cu cozonac, cu ouă”, a declarat, Sebastian Puznavă, managerul unui hotel de pe Valea Prahovei.
„Suntem pregătiţi în totalitate pentru toată lumea. Mâine îi aşteptăm pe toţi în număr cât mai mare să servească preparatele specifice de Paşte”, a completat și Leonard Munteanu, ospătar la un restaurant.
Prețuri mai mari pe litoral
Potrivit sursei citate, prețurile la cazare pe litoral pentru o familie de trei persoane au variat între 1.000 și 2.000 de lei pentru sejurul de Paște. Media plătită de turiștii care și-au rezervat dinainte concediu pentru minivacanța de Paște a fost de 1.400 lei.
Totuși, pe litoral, prețurile la mâncare au fost mai mari ca anul trecut. Pentru o ciorbă turiștii au trebuit să scoată din buzunar până la 80 de lei, iar pentru o pizza prețul variază între 50 și 120 de lei la unele restaurante. Pentru băuturi prețurile variază între 15 și 50 de lei.
Turiștii par fericiți să fi scăpat astfel de orele petrecute în bucătărie. „Mai bine, că acasă n-am mai făcut nimic. Am fugit ca să nu mai facem, da, da, da. Deci o să ne simţim foarte bine”, a declarat o turistă.
Totuși, patronii restaurantelor, în special cele de la munte, spun că principalele feluri căutate de către turiști rămân cele tradiționale. „Sarmale si papanaşi, care sunt cei mai căutati in România. Oric turist care vine întreabă în primul rând dacă sunt papanaşi”, a declarat Horia Huluban, administratorul unui restaurant din Maramureș.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News