REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Turiștii ezită să viziteze litoralul românesc. Motivul: avertizările meteorologice. Video

Turiștii ezită să viziteze litoralul românesc. Motivul: avertizările meteorologice. Video

Ana Maria LIPAN 21 iunie 2023 | 00:00 3384

Avertizările cu privire la riscul de holeră din Marea Neagră au determinat deja mulți turiști să își anuleze rezervările de pe litoralul românesc. Deși autoritățile au reușit în mare parte să liniștească spiritele, alți factori continuă să îi țină departe de plajele din România pe vizitatori. Ultimele avertizări meteorologice i-au speriat deja pe mulți dintre cei care doreau să petreacă un sejur în Constanța, deși nici până în prezent ploile nu și-au făcut apariția. Adrian Bîlbă, fostul manager al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, a vorbit despre dezinformarea pe care exagerarea unor asemenea posibilități o poate crea. 

Turistii ezita sa viziteze litoralul romanesc. Motivul: avertizarile meteorologice. Video

După ce Organizația Mondiala a Sănătății a anunțat ca în Ucraina este posibilă apariția unor focare de holeră în Marea Neagră, îngrijorările au început să curgă. S-a creat un adevărat val de panică, care i-a determinat pe mulți turiști să își anuleze rezervările de pe litoral. Teama a fost cu greu adusă sub control de autorități, care au transmis populației României că, în prezent, distrugerea barajului de pe Nipru nu prezintă un pericol pentru țara noastră. 

Turistii ezita sa viziteze litoralul romanesc. Motivul: avertizarile meteorologice. Video

Chiar și așa, turiștii par încă să ezite să viziteze litoralul românesc. Motivul? Avertizările meteorologice, care îi fac pe mulți să creadă că vor fi nevoiți să privească plaja din camera de hotel. În timp ce noi coduri de vremea rea sunt emise, în Constanța nu a fost zărit nici măcar un strop de ploaie. 

Turistii ezita sa viziteze litoralul romanesc. Motivul: avertizarile meteorologice. Video

Pentru a afla mai multe despre acest fenomen neașteptat, am discutat cu Adrian Bîlbă, fostul manager al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, care a explicat de ce prognoza este întotdeauna valabilă pentru zona de litoral. 

Turistii ezita sa viziteze litoralul romanesc. Motivul: avertizarile meteorologice. Video
"Prognoza meteo este o probabilitate, însă această probabilitate, în ceea ce privește zona litorală ar trebui realizată luând în considerare și situația creată de prezența mării. Noi facem probabilitatea evoluției ploilor și climei pe uscat, fără să luăm în considerare faptul că zona litorală este influențată de mare, cel puțin în intervalul orar 12-17. În acest interval orar exista briza produsă de diferența de temperatură dintre apă și uscat. Suprafața apei se încălzește mai greu și uscatul se încălzește mai repede. Suprafața încălzește aerul, deci cel de pe apă este mai rece decât cel de pe uscat. Începe briza și bate vântul din direcția mării către uscat. Acest vânt termic este briza de prânz. Briza împinge norii care vin din surse continentale și invalidează prognoza din zona de litoral. Practic, se ajunge în situația în care, pe prognoză scrie că plouă și tună, însă dacă avertismentul e emis la prânz, briza împinge norii, care ajung la Ovidiu, la Mihail Kogălniceanu sau chiar și în Palas. Dar nu plouă în zona litorală. După părerea mea, această prognoză este preluată de canalele de televiziune care, deseori, servesc o informație și o amplifică. Site-urile de meteo sunt obligate să informeze și să alerteze cu privire la orice schimbare meteo majoră. Chiar dacă șansele sunt de doar 5%, cei de la meteo sunt obligați să transmită această posibilitate. Canalele de televiziune transmit alerte meteorologice ca și cum se va întâmpla, dar după vedem că nu mai are loc nimic.” , a declarat acesta, pentru ziarul Replica. 

Adrian Bîlbă a vorbit despre această situație și pe social media, unde a adăugat câteva “recomandări” și pentru operatorii economici de pe litoral, care au avut de pierdut de pe urma unor asemenea știri.  

“Meteorologii să fie mai atenți, să dea o predicție pentru zona costieră, turiștii nu vin la Medgidia sau Cernavodă, vin la malul mării.”, a transmis doctorul în științe veterinare. 

Video:


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu avem turisti, in extra sezon nu o sa mai vedem machidonimea l Filicorii, asta da drama
3
0
Daca nu esti retardat si ai ce face cu banii fugi cat mai departe de cloaca asta infecta numita litoralul romanesc si daca se poate chiar de tara asta plina de imbecili, hoti si courve!
8
0
Revin ,Explozie grava la Midia ,pe lingă cele doua enumerate mai jos !
7
0
Șefii de la meteo și cei ce se ocupa cu calitatea apei de îmbăiere sunt puși politic ei vor spune clar ce li se comanda ,nu au scrupule , ca ne vom îmbolnăvi !!!!
9
0
Doamna redactor ar trebui să-i intrebati pe cei de la Centrul meteorologic care au sediul in buza mării de ce dau continuu prognoze aiurea.Stiti care este ideea dacă acesti prognozisti dau o informare care nu se adevereste nu se intampla nimic insa daca fenomenele sunt grave pot fi intrebati de autoritati care este misiunea lor. De ce să-i doara capul dau o prognoza vaga pe toata Dobrogea cu elemente de intensitate maximă . Ne-au anuntat ca ciclonul va veni la mare se va alimenta cu apă si va face prapad.Saracul de el cat a plouat pe Oltenia nu a mai avut putere sa vina si la mare a ostenit .
6
0
Pe mare vine holera de la Ucraina , pe dunare de la Sirbi vine o poluare de titei de 35 tone de la un vapor avariat ! Asa ca , suntem in asteptare , numa ca autoritatile nu vor spune nimic ca de obicei , Aveti grija de voi !
8
0
Apa este infectata,risc ridicat de holera
8
2
este paguba, propietarii de hoteluri stiu sa faca si urda!
13
0
Orașul Constanta care arată după un bombardament nu poate primii turiști ȘI ASA SE CIRCULA GROAZNIC
19
0
trebuie sa fii cu capu, sa-ti expui copiii la dezastrul ce vine din Ucraina.
13
7
Deja pute marea a cadavre
17
5
da,ai dreptate cu avertizarile de cacatt,meteorologice sau nu!da',intr-un fel e mai bine,sa stea pe acasa ,sau sa se duca unde e loc si se poate circula,ca i. oras e vai de pla noastra!,si nu numai in oras!
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510