REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.9° Constanța Vin., 23 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6830
23.9° Constanța Vineri, 23 August 2024 Anul XX Nr. 6830
 

Turiștii veniți pe litoral caută cu disperare localuri care pun manele. Video

Turiștii veniți pe litoral caută cu disperare localuri care pun manele. Video

Deria ISLEAM 23 august 2024 | 00:00 406

Serile pe litoral sunt pline de energie, voie bună și multe... manele! Tinerii, în special, preferă acest gen muzical pentru a se distra. Astfel, în stațiunile Constanței răsună ritmurile orientale sau cele populare românești la orice terasă. Ștefăniță Drăgan, responsabil cu menținerea stării de bine prin muzică, ne dezvăluie că, pentru el, petrecerile înseamnă liniște. Lăutarii nu au parte de odihnă vara, preferă să profite din plin de valurile de turiști.

Turistii veniti pe litoral cauta cu disperare localuri care pun manele. VideoDrăgan Ștefăniță, Deria Isleam

Video - Interviuri cu turiștii

„M-am săturat de ea, vreau liniște!”

Reporterii Replica au discutat cu Ștefăniță Drăgan, cântărețul care asigură voia bună la una dintre terasele de pe litoral. Cu energie și entuziasm, acesta spune că muncește 90 de zile pe vară, fără odihnă și că distracția lui se petrece în timpul programului. Nu mai vrea să audă muzică în timpul liber, își dorește doar liniște: „Seara activez pe această terasă. La mare nu prea merg, că mă frige soarele. Eu vara nu mă distrez, muncesc 90 de zile consecutiv, seară de seară. Aici e clubul meu, unde cânt! Pentru mine, în timpul liber, o petrecere este fără muzică. M-am săturat de ea, vreau liniște!”

Tinerii vin în stațiuni pe timpul verii pentru a-și mai strânge bani și a îmbina utilul cu plăcutul: „Doar sâmbăta mă distrez, când sunt liber, mă duc la Costinești! Sunt debarasator. Ascult manele, Florin Salam, Bogdan de la Ploiești...”

Turistii veniti pe litoral cauta cu disperare localuri care pun manele. VideoDeria Isleam, tânăr venit la muncă pe litoral

Din ce în ce mai mulți tineri preferă manelele

Genul acesta muzical, manelele, este unul dintre cele mai controversate din România, stârnind reacții puternice atât de susținere, cât și de respingere. Pe de o parte, manelele sunt apreciate pentru versurile lor directe și ritmul captivant, fiind populare în rândul unui segment larg al populației. Pe de altă parte, genul este adesea criticat pentru promovarea unor mesaje considerate vulgare sau lipsite de valoare culturală, ceea ce alimentează dezbateri intense despre locul acestuia în peisajul muzical românesc.

Video - Distracția pe litoral

Cert este că mulți ascultători sunt asumați cu privire la preferințele muzicale: „Ieșiri la terase... nu prea frecventez cluburile. Ascult manele mai mult, Florin Salam...”

Turistii veniti pe litoral cauta cu disperare localuri care pun manele. VideoDeria Isleam, turist

Un tânăr a venit tocmai de la Cluj pentru a experimenta, pentru prima dată, atmosfera litoralului românesc. Deși și-a petrecut vacanțele numai în Grecia, anul acesta a dat o șansă și Constanței: „E prima seară, am ieșit doar să văd ce și cum. Cred că ies la o terasă, să beau un suc. E prima oară când vin în Constanța, am fost doar în Grecia.”

Turistii veniti pe litoral cauta cu disperare localuri care pun manele. VideoDeria Isleam, turist

Cum se distrează familiștii pe litoral?

Cât despre familiști, aceștia se bucură de plaje însorite, activități recreative pentru toate vârstele și facilități dedicate copiilor. Stațiunile de pe litoral oferă parcuri de distracții, piscine, locuri de joacă și evenimente special organizate pentru familii. Mesele în restaurante cu meniuri variate și plimbările de seară pe faleză completează experiența unei vacanțe relaxante și plăcute pentru toți membrii familiei: „Am fost până la Lacul Belona. Căutăm de mâncare, e totul plin. Nu mergem în cluburi, suntem cu copilul.”

Turistii veniti pe litoral cauta cu disperare localuri care pun manele. VideoDeria Isleam, turist

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da,manele.La macsim dacă se poate.Să se oftice dujmanii ăia cu bacaloreat pă noi ăștia mulți fără bacaloreat. Că ei nu înțelege bine toate cuvintele din manea,dar noi da.D'aia nu le place la mulți,că nu e pentru toți manelele.
0
0
vox populi
3
0

REPLICA


LOTO

6/49
214037925
5/49
372636251514
joker
30261362913