REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Turneul Ave Maria: Recorduri de audiență și Premiere absolute la Constanța

Turneul Ave Maria: Recorduri de audiență și Premiere absolute la Constanța

Ana Maria LIPAN 17 august 2023 | 11:42 527

7.100 de spectatori la Concertele Corului Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin” dirijate de Anna Ungureanu și Cezar Verlan, alături de actorul Marius Manole, peste 8.000 de participanți la recitalurile Cantus Mundi susținute de copii și formațiile VUNK, Zoli Toth, The Mono Jacks, Lora, Ducu Bertzi, Mircea Baniciu și Emeric Imre, sunt numai câteva din rezultatele celei de-a doua ediții a Turneului Ave Maria, co-producție a Corului Madrigal și a Primăriei Constanța.  

Turneul Ave Maria: Recorduri de audienta si Premiere absolute la Constanta

Pe 15 și 16 august, cu ocazia Zilei Marinei Române și a sărbătorii Sfintei Maria, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” și Primăria Municipiului Constanța au oferit publicului aflat pe litoral două Spectacole Extraordinare „Ave Maria”. Locurile pe scaune fiind epuizate, câteva mii de persoane au urmărit spectacolul din 15 august proiectat live pe fațada Cazinoului constănțean.

Turneul Ave Maria: Recorduri de audienta si Premiere absolute la Constanta

Spectacolul desfășurat chiar de Ziua Marinei Române s-a încheiat cu un moment de artificii unic, sincronizat cu muzica live a Madrigalului. Invitatul special al evenimentelor a fost actorul Marius Manole, iar copii din Programul Național Cantus Mundi au completat sonoritatea inconfundabilă a Madrigalului.

Turneul Ave Maria: Recorduri de audienta si Premiere absolute la Constanta

„Mă bucur că sunteți din nou la Constanța cu „Ave Maria” și, așa cum am spus și vara trecută, aici veți găsi mereu o a doua casă. În seara aceasta s-au simțit lacrimile mării pentru ce se întâmplă cu frumosul, cu arta în România, dar noi, constănțenii, nu lăsăm garda jos - cultura va fi întotdeauna o piatră de temelie a clădirii acestui oraș. Mereu veți fi bineveniți aici, „acasă”, și sperăm ca la anul să susțineți unul dintre spectacole în superba clădire renovată a Cazinoului, astfel încât să simțiți că orașul acesta renaște împreună cu Corul Madrigal”, a declarat Ionuț Rusu, Vice-primarul Municipiului Constanța, adresându-se Corului Madrigal.

Turneul Ave Maria: Recorduri de audienta si Premiere absolute la Constanta

Regia evenimentelor „Ave Maria” a fost semnată de Emil Pantelimon, design-ul de lumini de Alin Popa, video mapping-ul de Dorin Popovici, iar regia de sunet de Gabriel Scîrlet, Alexandru Sprînceană și Marin Andrei. La pian a interpretat Abel Corban.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016