REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

ȚUȚUIANU: Dacă mi se PROPUNE, candidez la PRIMĂRIA Constanța! VIDEO

ȚUȚUIANU: Dacă mi se PROPUNE, candidez la PRIMĂRIA Constanța! VIDEO

Replica API 8 ianuarie 2022 | 14:37 6574

Deputatul PSD, Horia Țuțuianu, a fost prezent vineri, 7 ianuarie, în studioul Replica de Constanța, pentru o discuție fără perdea despre politică și administrație. Cu această ocazie, Horia Țuțuianu a vorbit și despre relația pe care o are cu Primăria lui Vergil Chițac, deputatul arătându-se dezamăgit de modul în care merg lucrurile în Constanța. Social democratul a vorbit și despre revenirea lui Horia Constantinescu în PSD, dar și despre propunerea PSD în persoana Marilenei Dragnea, pentru funcția de subprefect, cât și despre o posibilă candidatură a sa la Primăria Constanța.

Țuțuianu a vorbit și despre o posibilă candidatură la Primăria Constanța, dar ne-a spus și poziția sa vizavi de oamenii care au revenit în PSD Constanța. Totodată, acesta a avut și un mesaj pentru primarul Vergil Chițac.

Țuțuianu: Nu știu dacă e bine că am revenit la Guvernare

Însă, în debutul interviului, deputatul Țuțuianu ne-a spus cum și cât s-au schimbat lucrurile de când PSD este la Guvernare.

”Nu știu dacă este bine spus că am revenit la guvernare. PSD și-a asumat intrarea la guvernare, și-a asumat să guverneze într-un moment destul de critic pentru România, atunci când fost guvernare formată din fosta coaliție nu mai avea soluții. Am venit cu cei mai competenți și profesioniști oameni din Partidul Social Democrat, oameni care au mai fost în anumite funcții politice și știau ce au de făcut. A trecut doar o lună de zile de la instalarea guvernului, să sperăm că Guvernul Ciucă va da randamentul așteptat și va face doar lucruri bune pentru români. La acest moment este cel mai important să depășim această iarnă cu creșterile de pe toate palierele, dar și din punct de vedere sanitar, se pare că vine un nou val al pandemiei, să sperăm ca Guvernul împreună cu domnul Rafila să ia cele mai bune decizii să depășim acest val al pandemiei”, a spus Țuțuianu.

”PSD a venit la Guvernare de aproximativ o lună de zile și cred că deja se văd măsurile luate. Am început cu programele de investiții, am majorat pensiile, chiar dacă nimeni nu mai credea acest lucru, măsuri pentru sănătate”, a continuat social democratul.

PSD a demonstrat că e capabil să guverneze

Întrebat cum vede criticile adversarilor și ale electoratului, cu privire la revenirea social democraților la putere, Țuțuianu a declarat:

”PSD este un partid mare și asumat, ne-am asumat întotdeauna și criticile, dar și laudele. Au fost multe dispute între cele două partide și cred că vor mai exista. Dar eu am o vorbă: nu te pune nimeni să dormi în pat, dar poți conlucra și construi împreună. Dacă există voință politică, această țară poate fi dezvoltată și putem depăși momentele grele. Pentru interesele românilor putem lucra împreună. Este demonstrat că PSD care a demonstrat că este capabil să guverneze și dacă vă uitați în urmă, PSD a venit cu cei mai pregătiți oameni.”, a completat deputatul.

Se lucrează la varianta ocolitoare

Întrebat ce noutăți mai sunt cu privire la proiectul de înființare a unei alternative care să fluidizeze traficul spre sudul litoralului, deputatul a precizat că ”discuția aceasta am avut-o și cu Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Se lucrează la această variantă ocolitoare, se lucrează la acest proiect, sper ca într-un an de zile să înceapă aceste lucrări. Mulți nu știu, dar există varianta ca la Agigea să se vireze dreapta către Negru-Vodă. De la Negru-Vodă la Mangalia sunt 18 kilometri, e mai lung, dar se economisesc orele pierdute în trafic. Nu cred că a fost promovată această alternativă”.

Portul Constanța nu se privatizează

În mandatul lui Drulă, au fost discuții privind Privatizarea Portului Constanța. Astăzi, Ministerul Transporturilor este la PSD, iar Țuțuianu spune că nu se ia în calcul această situație. ”Ar fi fost cea mai mare greșeală să ne vindem resursele sau societățile cu capital. Sunt ideile lor (n re.d ale USR) preconcepute că, dacă vindem tot, rămânem frumoși. Nu putem să ne vindem societățile cu capital de stat, dar le putem rentabiliza. Tot ce produc acele societăți se întorc în bugetul de stat și de acolo se fac investiții.

”Legat de investiții în Port, eu aș face o flotă a României. Pentru România ar însemna un mare câștig refacerea flotei românești. Dacă există dorință politică, economică și administrativă se poate face această flotă, dar nu știu să vă spun cât ar costa acest lucru. Nu știu ce a fost în capul unora de au distrus sau vândut flota, cred că a fost cea mai mare aberație pe care a putut să o facă Statul Român”, a mai spus Țuțuianu.

Țuțuianu: Un om care a pierdut Primăria într-un an, nu mai poate candida într-alt an

Legat de revenirea lui Horia Constantinescu în PSD și despre o posibilă candidatură a acestuia la Primăria Constanța, în 2024, Țuțuianu a declarat: ”Sunt mulți care pleacă spre funcții de interes. Nu știu dacă i s-a bătut la ușă, dacă a fost rugat și chemat înapoi. Vă spun sincer că nici nu mă interesează. Organizația PSD Constanța nu a fost niciodată disperată. Cu toate că se vor supăra unii sau alții, eu am urât trădătorii.

Dacă mă întrebați din punct de vedere ca vicepreședinte al PSD Constanța, eu cred este mult prea devreme să discutăm de un candidat pentru Primăria Constanța. Este mult prea devreme să discutăm de oameni pentru anul 2024, presupun că se vor face sondaje și analize pragmatice. Din prisma lui Horia Țuțuianu, un om care a pierdut Primăria într-un an, nu mai poate candida într-un alt an”.

... dacă mi se propune, candidez

Dar despre o posibilă candidatură a lui Horia Țuțuianu...”Este mult prea devreme să discutăm despre o candidatură a lui Horia Țuțuianu pentru Primăria Constanța sau Consiliul Județean. Este prematur să discutăm pentru că politica se joacă pe voturi, dacă oamenii consideră că trebuie să fiu acolo, probabil că o să candidez”, a spus el.

Cât despre administrația locală Constanța, Țuțuianu a ținut să-i transmită un mesaj lui Vergil Chițac: ”Eu îl rog pe domnul Chițac să se apuce de treabă, să iasă în stradă și să vorbească cu oamenii, să le asculte problemele. Să înceapă să facă ceva. Încă trăim proiectele domnului Făgădău”.

Sper să facă față Marilena Dragnea presiunii funcției de subprefect

Cât despre propunerea PSD pentru funcția de subprefect, în persoana Marilenei Dragnea, Horia Țuțuianu a fost... să zicem delicat. ”O cunosc pe Marilena Dragnea, sper să fac față la presiunea funcției, are experiență administrativă și sper că va face o echipă bună cu liberalul Silviu Coșa”.

Mai multe subiecte, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510