REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
27.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Ucigașul recidivist din Medgidia, condamnat la 25 de ani de închisoare că și-a omorât mama vitregă

Ucigașul recidivist din Medgidia, condamnat la 25 de ani de închisoare că și-a omorât mama vitregă

Replica API 29 iulie 2022 | 20:38 196

George Chiriac a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. Sentința a fost dată de Tribunalul Constanța, pe 25 iulie 2022 și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că și-a omorât mama vitregă în bătaie pentru că aceasta îi tot adresa injurii. Menționăm că inculpatul este recidivist, el fiind condamnat tot pentru omor, fiind eliberat condiționat în 2008, reabilitarea acestuia survenind în anul 2020.

George Chiriac s-a mutat la locuința victimei, în vârstă de 78 de ani, situată pe strada Matei Basarab din Medgidia, după ce tatăl său a decedat. Astfel a ajuns să locuiască în același imobil cu mama vitregă și se pare că aceasta îi adresa injurii, se purta urât, după cum a susținut el. Astfel, pe 1 decembrie 2021, după un asemenea episod, George a mers în curte, a luat un țăruș de la vie, și a aplicat femeii mai multe lovituri. În aceeași zi, femeia care avea grijă de victimă a trecut pe la ea, găsind-o în pat, cu multiple leziune și fața tumefiată. L-ar fi întrebat pe inculpat ce s-a întâmplat, iar acesta ar fi repezit-o. Martora a alertat autoritățile, victima ajungând la spital. Pe 8 decembrie a fost externată, iar pe 9 a decedat, la domiciliu. Conform necropsiei, moartea a fost una violentă și ar fi putut fi cauzată de insuficiență respiratorie acută, urmare a contuziilor pulmonare, pe fondul traumatismului toracic, cu fracturi costale. La audieri, în primă fază, George Chiriac a susținut că femeia a căzut pe scări. Ulterior a recunoscut fapta și i-a condus pe oamenii legii pe un teren de lângă locuință, acolo unde aruncase țărușul cu care a bătut-o.

Tribunalul Constanța a reţinut că inculpatu a săvârşit infracţiunea cu forma de vinovăţie a intenţiei indirecte, întrucât, în raport de vârsta victimei şi de starea de slăbiciune a acesteia, de numărul mare şi intensitatea mare a loviturilor, de folosirea unui obiect dur cu care a aplicat loviturile, de consecinţele vizibile care s-au produs chiar în momentul lovirii, din care cel puţin cele la nivelul feţei -sângerare, echimoze, tumefieri - au putut fi observate de inculpat nemijlocit, dar şi de starea de surescitare şi animozitate intensă faţă de victimă la acel moment, inculpatul a prevăzut şi a acceptat posibilitatea decesului victimei, consecinţă care, de altfel, s-a şi produs ulterior. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea inculpatul la 25 de ani de închisoare. Sentința nu este definitivă.

Citește și CRIMINALUL de la MEDGIDIA, menținut în AREST!

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513