REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.4° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
32.4° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Ucraina a început să importe electricitate, inclusiv din România

Ucraina a început să importe electricitate, inclusiv din România

Ana Maria LIPAN 24 noiembrie 2023 | 00:00 240

Operatorul reţelei de electricitate din Ucraina, Ukrenergo, a anunţat joi că reţeaua se află într-o situaţie "dificilă", după ce a fost afectată de o campanie de bombardamente ruseşti, ceea ce a adus Ucraina în situaţia în care trebuie să importe electricitate, transmite AFP, sursa citată de agerpres.ro. 

Ucraina a inceput sa importe electricitate, inclusiv din Romaniafoto cu rol ilustrativ

"Astăzi, consumul de electricitate continuă să crească, iar sistemul energetic este în deficit", a informat Ukrenergo pe Telegram, precizând că miercuri a fost nevoită să recurgă la "asistenţă de urgenţă" din partea a trei ţări vecine: România, Slovacia şi Polonia. "Situaţia rămâne dificilă" în cursul zilei de joi, cu un deficit continuu de electricitate, a transmis Ukrenergo, adăugând că "reparaţiile sunt în curs de desfăşurare în mai multe grupuri de centrale termice".

Acest deficit este generat de creşterea consumului, din cauza vremii reci, ceea ce a provocat o sarcină suplimentară asupra centralelor electrice, a explicat operatorul naţional ucrainean.

Preşedintele ucrainean, Volodimr Zelenski, a declarat la începutul lunii octombrie că Rusia va încerca să "distrugă" sistemul de electricitate al ţării sale în această iarnă. Pentru a contracara această ameninţare, Kievul le cere aliaţilor săi occidentali noi sisteme de apărare aeriană.

Miercuri seara, Zelenski a anunţat crearea unei "coaliţii pentru dezvoltarea apărării antiaeriene" a Ucrainei, principalii contributori urmând să fie Franţa şi Germania. "Încă nu se poate face public totul, dar scutul aerian ucrainean este întărit literalmente în fiecare lună", a spus Zelenski.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712