REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
29.4° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Ucraina condiționează drepturile românilor din teritoriul ucrainean

Ucraina condiționează drepturile românilor din teritoriul ucrainean

A.F. 15 august 2023 | 22:30 1139

Mai mulți deputați ai Radei Supreme au înaintat spre examinate parlamentului un document privind modificările la Legea minorităților naționale din Ucraina, relatează TASS, potrivit Rador.

Ucraina conditioneaza drepturile romanilor din teritoriul ucrainean

Acest lucru a fost făcut după criticile Comisiei de la Veneția - un organism consultativ al Consiliului Europei. Textul proiectului de lege a fost publicat pe site-ul Radei. Anterior, experții Comisiei de la Veneția, în urma unui apel comun al Ungariei și României, au ajuns la concluzia că prevederile legilor ucrainene privind educația, limba și minoritățile contravin acordurilor internaționale privind drepturile omului și nu respectă normele și valorile europene.

Proiectul de lege înaintat Radei Supreme, după cum reiese din nota explicativă la acesta, este îndreptat spre clarificarea criteriilor pe baza cărora vor dezvolta o metodologie de utilizare a limbilor minorităților naționale în comunicarea cu autoritățile și în utilizarea toponimiei în localităţile în care trăiesc în mod tradiţional sau din care este formată o parte semnificativă a populaţiei. Documentul are ca scop, de asemenea, clarificarea inclusiv a procedurii de determinare a unor astfel de localităţi.

În ambele cazuri, se planifică atribuirea responsabilităţii pentru acest lucru guvernului țării. În plus, documentul presupune că drepturile și libertățile minorităților naționale pot fi limitate prin lege "în interesul securității naționale, integrității teritoriale și ordinii publice, pentru a preveni tulburările sau infracțiunile, pentru a proteja sănătatea publică, pentru a proteja drepturile și libertățile altor persoane, dacă o astfel de restricţie este necesară în societatea democratică", citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
r*mânii din Ucraina ar trebui să primească facilități în tară Locuri de muncă în locul asiaticilor teren la sate pentru construire de case in locuri cu populație redusă INTOARCEREA r*mÂNILOR chinuiți in Ucraina Fonduri UE pentru săracii de la sate
1
0
Astia au tupeu. Pai ei sunt in masura sa conditioneze? Si neamul romanesc sa-i ajute fara pretentii? Se vede ca suntem un popor de latini, inconjurati de slavii astia, care-s f rai. Dumnezeu le va judeca pe toate.
0
0
pentru toate zdrentele de mai jos? ati citit macar stirea? este vorba de aceleasi drepturi si obligatii/restrictii pe care le au toate tarile din lumea asta
1
5
ultima declaratie johanis, de sustinere a ucrainei. ce daca romani din ucraina(citi au mai ramas, ca le-au facut curatenie rusii). il doare in spate de romania.
4
2
Multa mwe cu kkt ucraina
7
2
Mue Ucraina, bravo Putin
7
3
Mai aveti buze de la pupat funduri de ucrainieni?
8
3
la tine acasa idiotule
0
5
Duceți-vă în parcuri,în mailuri,în săli de fitness pe plaje,sunt peste tot fiindcă ei n au drepturi și stau sărăcuții și și plâng de mila ca sunt discriminați...nu se pot angaja și nu pot învață în limba lor și atunci unde sa se ducă? Spune ți și voi?
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699