REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.1° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Ucraina începe războiul cu corupția din Apărare: Măsuri de ultimă oră după demiterile pentru sifonare de bani

Ucraina începe războiul cu corupția din Apărare: Măsuri de ultimă oră după demiterile pentru sifonare de bani

Valentina CAMARA 10 februarie 2023 | 00:00 260

Ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov a anunţat schimbări la departamentul anticorupţie şi introducerea unui mecanism de control public după scandalul de corupţie din ministerul său, transmite EFE. Într-un mesaj postat pe Facebook, preluat de Ukrainska Pravda, Reznikov a declarat că, în materie de prevenţie şi luptă împotriva corupţiei, se acţionează în prezent în două direcţii. Prima constă într-o schimbare la direcţia anticorupţie din cadrul Ministerului Apărării, pentru care se caută personal.

Ucraina incepe razboiul cu coruptia din Aparare: Masuri de ultima ora dupa demiterile pentru sifonare de bani

''A doua: creăm un mecanism public anticorupţie şi suntem deschişi cooperării'', a spus Reznikov.

Centrul de Luptă Anticorupţie a informat la rândul său că a fost invitat de Ministerul Apărării de la Kiev să facă parte dintr-un ''grup de lucru pentru a aborda chestiunile legate de crearea unui consiliu public anticorupţie'', la care centrul menţionat a decis totuşi să nu participe.

''Ne pare rău, dar nu avem încredere în conducerea ministerului pentru a merge să activăm într-un grup de lucru cu atribuţii şi obiective puţin clare'', a transmis Centrul de Luptă Anticorupţie. O serie de scandaluri de corupţie au zdruncinat, între altele, Ministerul Apărării, după acuzaţii potrivit cărora ministerul a semnat contracte de aprovizionare a armatei cu alimente la preţuri de două-trei ori mai ridicate decât cele de pe piaţă. Oleksii Reznikov nu a fost acuzat personal, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513