REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ucraina nu va fi pregătiă să lanseze o contraofensivă împotriva Rusiei până anul viitor

Ucraina nu va fi pregătiă să lanseze o contraofensivă împotriva Rusiei până anul viitor

Georgiana BOGLEA 13 iulie 2024 | 00:00 129

În ciuda miliardelor de dolari în arme suplimentare È™i asistență de securitate pe care NATO le-a anunÈ›at săptămâna aceasta, oficialii aliaÈ›i au spus că Ucraina nu va fi pregătită să lanseze o contraofensivă majoră.

Ucraina nu va fi pregatia sa lanseze o contraofensiva impotriva Rusiei pana anul viitor

DonaÈ›iile de rachete, vehicule de luptă, muniÈ›ie È™i apărare aeriană din Statele Unite È™i țările europene vor dura săptămâni, dacă nu luni, pentru a ajunge în linia frontului.

Unele dintre armele nou promise nu au fost încă cumpărate sau construite.

Secretarul de stat Antony J. Blinken a declarat că avioanele de luptă F-16 mult aÈ™teptate vor fi livrate în Ucraina în această vară.

Dar chiar È™i atunci, ele ar putea fi folosite mai ales în mod defensiv, deoarece aliaÈ›ii au dezbătut în marginea summitului NATO de la Washington dacă avioanele de război ar putea zbura în spaÈ›iul aerian rusesc pentru a ataca.

„În multe ocazii, aÈ›i putut vedea că putem decide, dar, din păcate, nu putem livra eficient”, a declarat miercuri preÈ™edintele Gitanas Nauseda al Lituaniei într-un scurt interviu.

„Este o mare dezamăgire pentru mine personal, pentru că ucrainenii se aÈ™teaptă ca acele mărfuri să vină, acest echipament militar va ajunge în Ucraina”.

MulÈ›umind aliaÈ›ilor pentru muniÈ›ie, preÈ™edintele Ucrainei Volodimir Zelenski a spus joi că „ne aÈ™teptăm ca acestea să fie livrate cât mai curând posibil, astfel încât să poată fi salvate cât mai multe vieÈ›i”.

Majoritatea angajamentelor față de Ucraina la summitul NATO au fost descrise ca angajamente pe termen lung pentru a contribui la asigurarea securității țării în următorul deceniu.

Acestea includ un nou centru de coordonare a armelor È™i instruirii condus de NATO, cu sediul în Germania, È™i donaÈ›ii pentru o infuzie de sprijin de 43 de miliarde de dolari din partea statelor alianÈ›ei în 2025.

Un înalt oficial NATO a spus că sprijinul va pune Ucraina pe calea spre a putea respinge Rusia anul viitor, în timp ce Ucraina aÈ™teaptă sosirea mai multor arme occidentale È™i îÈ™i mută mai multe trupe pe front.

Separat, un înalt oficial al apărării american a spus că ucrainenii vor rămâne în defensivă în următoarele È™ase luni, dar într-o agitaÈ›ie constantă pe câmpul de luptă, care în cele din urmă nu va reuÈ™i să câÈ™tige teren semnificativ.

Ambii oficiali au vorbit cu condiÈ›ia să nu fie identificaÈ›i în conformitate cu protocoalele alianÈ›ei, informează New York Times.

Oficialii È™i analiÈ™tii americani spun că situaÈ›ia de pe câmpul de luptă s-a schimbat semnificativ în ultimele câteva săptămâni, deoarece ajutorul de aproximativ 61 de miliarde de dolari aprobat de Congres în mai începe să consolideze apărarea ucrainei.

Odată cu reaprovizionarea, Ucraina a încetinit progresele teritoriale ale Rusiei în DoneÈ›k în est È™i a oprit o contraofensivă rusă în apropiere de Harkov, în nord-est, spun oficialii.

Dar atacurile aeriene ruse de luni, care au ucis cel puÈ›in 44 de persoane È™i au distrus un spital pentru copii din Kiev, în timp ce liderii NATO au început să se adune la Washington, au subliniat nevoia urgentă a Ucrainei de apărare antiaeriană, conform stirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Amestec in treburile interne ale unei tari care nu este membra NATO.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510