REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° ConstanÈ›a Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
19.6° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Ucraina rămâne fără rachete, arată documentele scurse de la Pentagon

Ucraina rămâne fără rachete, arată documentele scurse de la Pentagon

Valentina CAMARA 12 aprilie 2023 | 00:00 801

Suntem în ziua 411 a războiului din Ucraina. Documentele scurse de la Pentagon arată că Ucraina a consumat o mare parte din muniÈ›ia pentru sistemele de apărare antiaeriană S-300 È™i Buk È™i ar putea să menÈ›ină actualul ritm de consum doar până în luna mai. Volodimir Zelenski ar fi schimbat È™i o parte din planurile militare ca urmare a scurgerii de informaÈ›ii, spun surse apropiate de preÈ™edintele ucrainean, deÈ™i, la nivel declarativ, Kievul susÈ›ine în continuare că documentele apărute online fac parte din strategia de dezinformare a ruÈ™ilor. Între timp continuă luptele din estul Ucrainei. În Herson au fost raportate 78 de atacuri aeriene ruseÈ™ti, în ultimele 24 de ore. Ucrainenii spun că au doborât È™ase drone.

Ucraina ramane fara rachete, arata documentele scurse de la Pentagon

Apărarea antiaeriană a Ucrainei ar putea rămâne în curând fără rachete, arată unele dintre documentele scurse de la Pentagon, potrivit The Guardian. Un astfel de document, datat 23 februarie 2023 È™i marcat "Secret", precizează că sistemele de apărare antiaeriană S-300 ale ucrainenilor ar putea rămâne fără rachete până la 2 mai, în ritmul în care sunt folosite.

De asemenea, sistemul defensiv aerian Buk, utilizat de ucraineni, ar putea rămâne fără muniÈ›ie la jumătatea lunii aprilie, a scris New York Times, iar sistemele de apărare antiaeriană care protejează soldaÈ›ii pe front ar putea fi "reduse complet" până pe 23 mai.

Astfel, avioanele de vânătoare È™i bombardierele ruseÈ™ti ar putea avea mai multe oportunități de atac ceea ce va fi o provocare majoră pentru Kiev, au spus surse militare pentru New York Times.

Autenticitatea documentelor nu a fost verificată. Într-o luare de poziÈ›ie, duminică, Pentagonul a spus că cercetează validitatea documentelor scurse care "par să conÈ›ină informaÈ›ii sensibile È™i materiale strict sectete".

Colonelul Iuri Ignat, purtător de cuvânt al ForÅ£elor aeriene ucrainene, nu a comentat documentele scurse, dar a confirmat, într-un interviu pentru Wall Street Journal că Ucraina are dificultăți serioase în a găsit muniÈ›ie de concepÈ›ie sovietică pentru sistemele sale S-300 È™i Buk.

"Dacă pierde bătălia aeriană, consecinÈ›ele pentru Ucraina vor fi foarte serioase. Nu este timpul să procrastinăm", a spus acesta, îndemnând țările NATO să sporească sprijinul militar.

Ucraina îÈ™i schimbă planurile de război după scurgerea documentelor

Ucraina și-a schimbat o parte din planurile militare după scurgerea de documente de la Pentagon, a declarat o sursă apropiată de președintele Volodimir Zelenski pentru CNN.

Acest lucru s-a întâmplat chiar dacă Kievul susÈ›ine în continuare că documentele scurse "nu au nimic de-a face cu planurile reale ale Ucrainei", potrivit consilierului prezidenÈ›ial Mihailo Podolyak

78 de atacuri aeriene în Herson în ultimele 24 de ore

Rusia a lansat 78 de atacuri aeriene în provincia Herson, în ultimele 24 de ore, a declarat guvernatorul Oleksandr Prokudin, luni dimineață, potrivit Kiev Independent.

17 obuze au lovit capitala provinciei, în zone rezidenÈ›iale, însă nu au fost victime în rândul populaÈ›iei civile.

Potrivit guvernatorului, 90 de oameni au fost evacuați din zonele eliberate, duminică.

OraÈ™ul Herson È™i regiunile adiacente sunt frecvent bombardate de forÈ›ele ruseÈ™ti, de când au fost eliberate de trupele ucrainene, în noiembrie 2022.

Armata ucraineană a lansat È™ase atacuri în zonele unde sunt concentrate personal È™i echipament rusesc È™i a respins 58 de atacuri în estul Ucrainei, a informat luni dimineață Statul Major al ForÈ›elor Armate Ucrainene.

Potrivit informării, ucrainenii au doborât È™ase drone ruseÈ™ti, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai dobitoc cretin vezi ca razboiul l-a inceput Kievul in 2014 cu Porkosenko si acum Jelenski,care au ucis peste 15000 de civili rusi in Donbass,femei si copii! Asa ca du-te dracu' in Ucraina ta cu teroristi de k***t!
0
0
Retardul cu băi! Swgy poula 4 ever
9
55
mwistule ruznac tin sa-ti amintesc ca asasinul putin a pornit razboiul. Si daca nu erau americanii nu mai erai fortat sa vezi aroganteala celor care il mwiesc cu kkt pe prietenul tau putin. Aceeasi mwie si pentru tine de la mine !!!
43
9
Nu e razboi in care americanii sa nu ne imbarlige sa le mai dam niste bani pt armament, indiferent unde au ei interes . Dupa ce ca trebuie sa-i suportam pe vecinii nostrii al caror comportament a devenit arogant, si plin de nesimtire, e necesar sa mai dam si bani pt arme.(vezi Lend & Lease 2.0). Vorbesc de pace si arata armele. Traim timpuri mizerabile.
11
57

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436