REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ucrainenii au început să-și caute de muncă, de frică să nu-și piardă banii de la noi! Video

Ucrainenii au început să-și caute de muncă, de frică să nu-și piardă banii de la noi! Video

Victor ROTARU 17 mai 2023 | 00:00 4426

Refugiații ucraineni au luat cu asalt Asociația Județeană de Ocupare a Forțelor de Muncă Constanța, marți 16 mai, aceștia depunându-și dosare pentru căutarea unui loc de muncă pentru a primi în continuare indemnizația pentru cazare și hrană. Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Constanța, Adelina Vlad, în cursul zilei de marți, au fost preluați peste 200 de refugiați. 

Ucrainenii au inceput sa-si caute de munca, de frica sa nu-si piarda banii de la noi! Video

Refugiații ucraineni au luat cu asalt sediul AJOFM Constanța, întrucât, potrivit noilor reglementări, aceștia sunt obligați să își găsească un loc de muncă pentru a primi mai multe facilități. Începând cu 1 mai 2023, refugiații ucraineni beneficiază de 750 de lei/lună pentru o singură persoană sau 2000 de lei/lună pentru o familie, pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, și 600 de lei/lună pentru fiecare persoană pentru acoperirea cheltuielilor de hrană. 

Ucrainenii au inceput sa-si caute de munca, de frica sa nu-si piarda banii de la noi! Video

Contactată de către reporterii de la Replica, Adelina Vlad, purtătorul de cuvânt al AJOFM Constanța, a transmis faptul că pe 16 mai au fost preluați peste 200 de refugiați, veniți să-și depună cele necesare pentru a nu pierde indemnizațiile oferite: „Am preluat peste 200 de persoane. Ei sunt obligați prin legislație să se înregistreze în evidențele agenției județene pentru ocuparea forței de muncă, acolo unde locuiesc. Că e Constanța, Brașov, Iași, trebuie să se înregistreze unde locuiesc, unde stau cu chirie. Este obligativitate pentru a-și căuta un loc de muncă și cu dovada că s-au înregistrat în evidențele agenției de șomaj se duc la primărie pentru a obține în continuare acele facilități.” 

Ucrainenii au inceput sa-si caute de munca, de frica sa nu-si piarda banii de la noi! Video

AJOFM Constanța a organizat vineri, 12 mai a.c., Bursa Generală a Locurilor de Muncă, împreună cu Asociația Proiect Voiajor, prin proiectul Jobs For Ukraine și cu sprijinul UNHCR, pentru a oferi sprijin comunității de ucraineni care se află în căutarea unui loc de muncă. În cadrul târgului au fost prezenți mai mulți cetățeni ucraineni, printre care și Natalia, venită în România de pe 5 octombrie: „Sunt aici pentru că sunt interesată de ceva nou, iar fiul meu este student aici la universitate și aș vrea să stau în România pentru un timp îndelungat. Aș vrea să-mi găsesc un job pe partea de dezvoltare, dar sunt oricum deschisă să lucrez în orice domeniu. Sunt aici de pe 5 octombrie și sunt cu toată familia, noi fiind din Izmail. Sunt foarte recunoscătoare României pentru tot ceea ce a primit, și mulțumesc României pentru tot.

Video

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta ca sa vedeti si voi cum s-au simtit italienii, spaniolii, si alte state, cand am mers peste ei si le-am luat job-urile. Nu neaparat ca aia le-au refuzat, ca-s lenesti, ci mai degraba romanu muncea pe un salariu mai mic, uneori prea mic. Asa ca si cu ucrainieni si fara, noi tot romani ramanem.
0
1
Ce tot o dati cu banii vostrii, UE decontează banii țăranilor muritori de foame care sunteti viteji ca nu e inca razboi la noi, o sa fugiți ca sobolanii daca vine peste noi, cacatilor
3
1
Mwe cu kkt ucraina!
8
5
Singurul popor din Europa care refuza si astazi sa denunte pactul Ribentrop-Molotov sa mearga sa apere Artemovskul, daca le-a placut razboiul, nu sa stea in Mamaia pe banii mei. In camine de refugiati ca sirienii si africanii, nu la 5 stele in marile orase.
13
4
sunt locuri de munca super la kaufland . au umplut cutiile postale de fluturasi ca angajeaza oameni en gros . azi la kaufland pe aurel vlaicu nu avea cine sa aseze marfa si sa puna noile preturi .....
10
1
un absolvent de studii superioare debutant are salariu mai mic, vi se pare normal?de-aia tinerii pleaca masiv din tara, aici nu au nici un viitor, decat sa accepte sa munceasca pe 2 lei
6
1
Romanii cu studii superioare plecati prin tari straine,au fost nevoiti sa munceasca de cele mai multe ori ca necalificati. Dupa luni sau ani,unii si-au gasit de lucru pe masura pregatirii lor. Asta e viata. Plus ca nimeni nu le-a dat intre timp cazare si masa gratis. OK, refugiatii de razboi trebuiesc priviti ca atare,ei chiar au fugit de moarte. Daca suntem oameni ,nu jigodii,vom fi intelegatori si vom indruma refugiatii sa lucreze si pe posturi p***t platite ca ale romanilor obisnuiti,eventual sa-i sfatuim sa plece mai departe in tari civilizate,caci din Romania se pleaca si pe timp de pace. Dispretul fata de cei ce sufera cu adevarat, arata josnicie. Daca jegurile din Ucraina nu sunt in stare sa aiba grija de proprii cetateni in zonele nesupuse atacurilor directe,nu inseamna ca si noi trebuie sa fim jeguri. Nu trebuie sa ne coboram la nivelul celor cu mintile intunecate de ura,rautate.
8
8
Ai drrptate domnule Marin!! Am ajuns sa bagam bani in kurul HAHOLIILOR UCRAINENI !! MAYMUTZE RETARD ATE!!
13
6
Pentru un copil roman,statul da o alocatie de 260 de lei.Pentru unul refugiat ofera 600! Cum vi se pare?
22
4
Mult, f mult primesc ajutor lunar... nu mai spun ca un roman munceste pe branci pt salariul minim, dar ganditi va ce sume aloca lunar statul pentru orfelinate, azile de batrani, suflete care chiar au nevoie de ajutor si sunt ai nostri... in plus, dupa cum vedem toti in oras, ucrainienii sunt majoritatea tineri, barbati de 20-40 ani, ce refugiat e asta care sta la pomana la noi,ne sfideaza prin malluri sau cu masinile lor scumpe, in loc sa isi apere tara ???
19
2
Cica vrea sa isi gaseasca un loc de munca, pe partea de dezvoltare, vrea direct in birou, ahahaha... Adica, la carat sezlonguri in Mamaia sau la spatii verzi...Asta gasesti in Cta lui Kitzack!
26
1
Rușii te-au omorât, așa cum îi omoară și pe ei. Daca sunt javre, de ce ii primiti sa stea cu chirie? Va convine când primiți bani de guvern? Adică tot din banii noștri, ai tuturor?
27
4
Cum sunt haholii astia refugiati cand razboi e doar in doua judete din Haholia? In restul tarii este liniste si pace. Sa stea la ei acolo pe chetuiala statului lor sau pe banii lor. Adica daca incepe un razboi in Dobrogea eu in loc sa ma mut la Brașov si sa stau in tara mea ma duc in Haholia si zic ca sunt refugiat cu Audi S8 si ma tin haholii pe banii lor? Hai .... spanac! Cand se va intampla vreodata asa ceva? Doar pro.stii Europei accepta asta si se mai si cearta intre ei ca de ce nu i respectam pe dezertorii haholi. Ca nu sunt refugiati. Sunt DEZERTORI!
40
7
Bai nenorocitilor de la Bucuresti cand ne dati banii datorati pt cazarea ucrainenilor ca nu mai putem.. anul asta nu ati dat nimic si am tinut javrele astea ucrainiene pe banii nostri toata iarna
21
11
Romanii platitori de taxe trebuie sa muncească pentru 1500 lei, iar ei primesc pomana din munca noastră pentru ca ne-au tot omorat de-alungul istoriei?????!!!!
38
5

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510