REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
26.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Udrea cere să fie scoasă la muncă: „Constructorii de ce nu angajează deținuți?“

Udrea cere să fie scoasă la muncă: „Constructorii de ce nu angajează deținuți?“

A.F. 13 februarie 2024 | 23:38 1014

Elena Udrea a transmis un mesaj din închisoare la care nu se aștepta nimeni, chiar înainte de campania electorală. Udrea spune că vrem să construim autostrăzi, dar nu avem cu cine, fiindcă mulți tineri sunt plecați în străinătate, iar populația e formată în mare parte din bătrâni. Astfel, ajungem ca forța de muncă din țară să fie asigurată de străini. Fostul ministru al Turismului vine cu soluția de angajare a deținuților români.

Udrea cere sa fie scoasa la munca: „Constructorii de ce nu angajeaza detinuti?“Elena Udrea

„În loc să umplem țara cu africani și asiatici, nu mai bine am da de lucru zecilor de mii de condamnați, care stau fără să facă nimic în pușcării? Este o varianta mult mai avantajoasă pentru angajatori, care ar obține forță de muncă mai sigură și la costuri mult mai mici, aducând astfel benefici atât penitenciarelor, care încasează o parte din salarii cât si deținuților”, transmite Elena Udrea.

Ce mai spune Elena Udrea, din spatele gratiilor

„Constructorii autostrăzii Pitești – Sibiu se plâng că nu au muncitori și caută forță de muncă în satele de pe traseul șantierului. Pentru că nu găsesc, au spus că vor apela la muncitori străini. De ce nu angajează deținuți?

În loc să umplem țara cu africani și asiatici, nu mai bine am da de lucru zecilor de mii de condamnați, care stau fără să facă nimic în pușcării?

Este o varianta mult mai avantajoasă pentru angajatori, care ar obține forță de muncă mai sigură și la costuri mult mai mici, aducând astfel benefici atât penitenciarelor, care încasează o parte din salarii cât si deținuților.

Aceștia vor câștiga bani si zile deduse din pedepse, dar cel mai important, ei își vor menține capacitatea de muncă, se vor reabilita si integra mult mai bine si rapid în societate după eliberare.

„Este o bună idee sa se reintroducă pedeapsa cu executare la locul de muncă“

Este necesară o abordare mai pragmatică la nivelul Ministerului Justiției care sa aibă în vedere nu doar să umple pușcăriile din Romania și să mai facă altele noi cheltuind sute de milioane de euro, ci sa se ocupe de reintegrarea si reabilitarea deținuților, ceea ce ar reduce gradul mare de recidivă pe care îl are România și ar combate infracționalitatea.

Este o bună idee să se reintroducă pedeapsa cu executare la locul de muncă, atât de folosită și eficientă în trecut.

Astfel în loc să ții zeci de mii de oameni buni de treabă în pușcării fără să îi pui să facă nimic, doar cheltuind 400.000.000 de euro anual cu întreținerea lor, mai bine ar fi să îi pui să își îndrepte greșelile muncind. În felul acesta nu ar mai fi nevoie să aducem străini să ne construiască autostrăzile”, a transmis Elena Udrea, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acum a auzit si ea de munca, nu de sedus chiorii! pina in 89, detinutii nu numai ca isi scoteau cheltuiala intretinerii, produceau impletituri, confectii, agricultura, constructii, etc. cit de paralela este cu realitatea, a fost ministru chiorist, dar era olimpica la paralele.
2
0
Sa știți ca pe timpul lui Ceaușescu deținuții munceau, erau scoși la munca nu le plătea statul bine mersi din banii noștri statul degeaba. Cu păcatele ei are dreptate de data asta . Se duc acolo și stau la loc călduț au asigură confortul. Cei care comentați se vede treaba ca nu ați făcut nimic în viața. Deținuții nu trebuiesc întrebați, trebuiesc obligați ca atunci când au furat au traficat droguri dau fete, au omorât, etc ei nu au întrebat victimele dacă vor sa fie talharite, drogate, violate, traficate. Asa se scoteau deținuții la munca și așa ar trebui făcut, dar ce mai funcționează în r*mânia acum. Nimic.
8
1
Mai tanti, cat esti tu de mare avocat si nu ai invatat ca prostitutia nu e relgementata legal. Acu ce vrei sa fie penitenciarul cercetat pentru peoxenetism?! Stim cu totii ca iti cere corpul, dar aia nu e munca fetito, aia e loisir.
5
1
pe centura duduia ar fi o redutabila concurenta pentru prestatoarele cu vechi state. ii si vezi pe toate leprele si borfasii dand la lopata pe santierele tarii in detrimentul siestei continue din statiunile denumite pompos puscarii.
6
2
Draga mea Udrea, dar pe ei , pe pușcăriași i-ai intrebat daca vor sa muncească ?
8
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016