REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.5° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

UDTTMR a lansat cartea „Cuvinte și expresii uzuale în limbile tătară-română”

UDTTMR a lansat cartea „Cuvinte și expresii uzuale în limbile tătară-română”

Andreea VLAICU 31 august 2024 | 18:00 417

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România continuă demersurile de păstrare și promovare a valorilor identitare, de această dată cu o nouă apariție editorială. Este vorba despre lucrarea „Cuvinte și expresii uzuale în limbile tătară-română”, semnată de profesor Neriman Ibraim și editată și publicată în cadrul unui proiect finanțat de Departamentul pentru Relații Interetnice.

UDTTMR a lansat cartea „Cuvinte si expresii uzuale in limbile tatara-romana”

Lucrarea propusă spre tipărire în cadrul acestui proiect este deosebit de importantă pentru etnicii tătari din România, ea reprezentând un mijloc esențial de diseminare a identității lingvistice în rândul tinerilor și, în același timp, un mijloc de conștientizare a rolului și importanței prelevării și promovării limbii materne la nivelul comunităților etnice. 

Cartea se adresează în primul rând etnicilor tătari din România, dar și tuturor celor care sunt interesați de studierea limbii tătare. Cartea va reprezenta un important instrument de studiu pentru elevii Școlii Comunitare a UDTTMR, dar și pentru toți membrii comunității dornici să își însușească termeni și expresii noi, în limba tătară.  

Scopul proiectului constă în conservarea, promovarea și valorificarea patrimoniului cultural și lingvistic al comunității tătare din România, iar printre obiectivele specifice ale proiectului se numără prezentarea unor cuvinte și expresii în limba tătară, folosite cu prilejul unor sărbători laice, religioase, aniversări, evenimente de familie și prezentarea unui mic dicționar în care cuvintele sunt ordonate pe diferite teme.

Lucrarea va fi distribuită gratuit, cei interesați putând să ia legătura, în acest sens, cu reprezentanții organizațiilor locale ale Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365