REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
30.4° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

UE a decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova

UE a decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova

A.F. 16 decembrie 2023 | 00:00 1228

Liderii statelor Uniunii Europene, reuniţi joi la Bruxelles, au decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova, după ce în luna noiembrie Comisia Europeană făcuse o recomandare în acest sens, transmit AFP şi Reuters.

UE a decis sa deschida negocierile de aderare cu Ucraina si Republica MoldovaCharles Michel

Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care prezidează summitul UE de la Bruxelles, citează Agerpres.

„Consiliul European a decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova. Consiliul a acordat statutul de candidat Georgiei. Iar UE va deschide negocierile cu Bosnia și Herțegovina odată ce va fi atins gradul necesar de conformitate cu criteriile de aderare și a invitat Comisia să prezinte un raport până în martie în vederea luării unei astfel de decizii. Un semnal clar de speranță pentru popoarele lor și pentru continentul nostru”, transmite președintele Consiliului European.

În urma deciziei, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a scris pe Facebook că „este o pagină nouă în istoria țării sale”.

„Dragi moldoveni, felicitări! Decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este victoria noastră a tuturor. Uniunea Europeană a zis „da” pentru țara noastră, a zis „da” pentru viitorul nostru european. Este o pagină nouă în istoria noastră. Acum doi ani, nimeni nu-și imagina că în 2023 Comisia Europeană va propune deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova. Succesul de azi este meritul întregii societăți – al tuturor celor care aleg democrația și prosperitatea, care muncesc cu perseverență și răbdare, care au ieșit la vot, au protestat pentru libertate și nu au încetat niciodată să creadă că Moldova merită mai mult. Suntem europeni și acest lucru este recunoscut de întreaga UE”, a scris președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romania a respectat taite canoanele plus alte solicitari. Maimutoii nenoroceiti, maidanezi ucrainieni se pise pe toti. Sclaveii de la bruxelles sug sosetele incultilor senili de peste mari si tari!
7
2
Carne de tun ue devine uniunea sărăciei o fac cum au făcut cu noi in contra Rusiei nu ca merita oricum Ucraina e o ruina iar in Moldova trei sferturi sunt rusofili
7
2
Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Nedemocratica Europeana unde umbla cainii cu covrigi in coada. Sclavi pe plantatie scrie pe ei!
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712