REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

UE a majorat taxele pentru cerealele importate din Federația Rusă și Belarus

UE a majorat taxele pentru cerealele importate din Federația Rusă și Belarus

Virgil STOIAN 30 mai 2024 | 14:57 362

Consiliul Uniunii Europene a decis joi creșterea taxelor vamale la importul de produse cerealiere rusești și belaruse pe teritoriul Uniunii Europene, conform site-ului instituției.

UE a majorat taxele pentru cerealele importate din Federatia Rusa si Belarus

Noile reglementări prevăd majorarea taxele la cereale, semințe oleaginoase și produse derivate din Rusia și Belarus până în punctul în care va opri total importurile acestor produse. În prezent, importatorii plătesc tarife reduse sau fără taxe. În plus, aceste mărfuri li se va interzice accesul la contingentele tarifare ale Uniunii.

„Noile tarife stabilite astăzi urmăresc să oprească în practică importurile de cereale din Rusia și Belarus în UE. Prin urmare, aceste măsuri vor preveni destabilizarea pieței de cereale a UE, vor opri exporturile rusești de cereale însușite ilegal produse pe teritoriile Ucrainei și vor împiedica Rusia să folosească veniturile din exporturile către UE pentru a-și finanța războiul de agresiune împotriva Ucrainei. Acesta este încă un alt mod în care UE arată un sprijin constant pentru Ucraina”, a declarat Vincent Van Peteghem, ministrul belgian de finanțe.

Decizia va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE. Măsurile vor intra în vigoare la 1 iulie 2024.

Importurile UE de produse cerealiere din Rusia au crescut semnificativ de la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia la 24 februarie 2022. Având în vedere volumele sale actuale de exporturi către lume, Federația Rusă ar putea reorienta volume semnificative de livrări ale acestor produse către UE, provocând o intrare bruscă din stocurile sale mari existente, perturbând astfel piața UE.

Mai mult decât atât, există dovezi că Federația Rusă își însușește în prezent în mod ilegal volume mari de astfel de produse pe teritoriile Ucrainei, pe care le ocupă ilegal, și le direcționează către piețele sale de export ca produse presupuse rusești.

După summitul UE din 21-22 martie, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat iniţiativa Consiliului Uniunii Europene de a majora taxele la importurile de produse cerealiere din Rusia și Belarus în UE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mue Ucraina
2
2
Ce mancati de obicei si va ramane pe gura
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510