REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
18.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Un adolescent american devine primul jucător care învinge jocul Tetris. Video

Un adolescent american devine primul jucător care învinge jocul Tetris. Video

A.F. 5 ianuarie 2024 | 00:00 170

După ce timp de 40 de ani a obsedat generaţii de jucători, jocul video Tetris a fost în sfârşit învins de un adolescent american, o reuşită realizată anterior doar de inteligenţa artificială, transmite joi AFP.

Un adolescent american devine primul jucator care invinge jocul Tetris. Video

sursa foto: Blue Scuti/YouTube

La 13 ani, Willis Gibson a devenit primul om care a ajuns la sfârşitul acestui joc clasic Nintendo, în cadrul căruia jucătorul trebuie să potrivească laolaltă blocuri care cad din ce în ce mai rapid, pentru a forma linii complete şi a le face să dispară de pe ecran.

Acest joc puzzle extrem de captivant, dezvoltat de un inginer sovietic, nu are cu adevărat un sfârşit - atunci când consola nu mai poate ţine pasul, ecranul îngheaţă brusc.

Acest lucru s-a întâmplat în cazul adolescentului, care se identifică prin porecla "Blue Scuti", când a ajuns la nivelul 157, după un efort de 38 de minute.

"O, Doamne!", a exclamat tânărul când jocul s-a oprit, într-un videoclip cu jocul său publicat pe YouTube. "Nu-mi mai simt degetele", a declarat el copleşit de emoţie.

"Acest lucru nu a mai fost realizat niciodată de un om", a declarat pentru The New York Times preşedintele Campionatului Mondial de Tetris, Vince Clemente. "Este ceva despre care toată lumea credea că este imposibil până în urmă cu câţiva ani", a adăugat el.

Multă vreme, nivelul 29 a fost considerat limita Tetris, când jocul devine atât de rapid încât oamenii nu mai pot reacţiona suficient de repede.

În ultimii ani însă, o nouă generaţie de jucători a depăşit limitele a ceea ce era considerat posibil prin adoptarea tehnicii "rulării", care reinventează modul de utilizare a manetei consolei NES - permite folosirea tuturor degetelor în loc de doar unul sau două şi creşte în mod dramatic frecvenţa presiunilor.

Originar din Oklahoma, Willis Gibson a folosit acest proces pentru a-şi stabili recordul, cu câteva luni înainte de aniversarea a 40 de ani a jocului, lansat în iunie 1984.

O performanţă lăudată pe scară largă în comunitatea de "gameri".

Directorul general al Tetris, Maya Rogers, l-a felicitat la rândul său pe tânărul jucător. "Felicitări lui 'Blue Scuti' pentru această reuşită extraordinară, care sfidează toate limitele preconcepute ale acestui joc legendar", a comentat ea într-un comunicat transmis site-ului popsci.com. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513