REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Un agent de la FAN COURIER a scăpat de AMENDĂ, după ce a PARCAT în STAȚIA de transport în comun

Un agent de la FAN COURIER a scăpat de AMENDĂ, după ce a PARCAT în STAȚIA de transport în comun

Replica API 10 februarie 2021 | 21:52 2167

Un agent Fan Courier a scăpat de amenda în valoare de 580 de lei, aplicată de Poliția Locală Eforie, alegându-se cu avertisment. Decizia a fost luată de Judecătoria Constanța. Bărbatul a motivat că a staționat cu mașina în stația mijloacelor de transport în comun pentru 2 minute și că nu a încurcat traficul.

foto: BusinessCorner

Prin plângerea contravențională înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanța, șoferul (petentul) a solicitat, în contradictoriu cu intimata Primarul Orașului Eforie – Serviciul Poliția Locală Eforie, anularea procesului-verbal de contravenție. În subsidiar, a solicitat înlocuirea sancțiunii aplicate cu avertismentul. În motivarea cererii, petentul a arătat că prin procesul-verbal anterior menționat a fost sancționat cu amendă în cuantum de 580 lei, reținându-se că a staționat voluntar cu autoturismul marca Volkswagen în stația mijloacelor de transport din Eforie Nord, în sensul de mers către Constanța. A arătat că este angajat cu contract individual de muncă la FAN Courier, pe post de șofer și că a staționat într-o parte a stației de autobuz pentru aproximativ 2 minute și nu a încurcat traficul. A arătat că procesul-verbal este nul absolut, întrucât fapta nu este descrisă suficient, ceea ce echivalează cu o lipsă a descrierii. În subsidiar, a învederat că este incidentă cel puțin nulitatea relativă, raportat la descrierea insuficientă a faptei. În privința temeiniciei procesului-verbal a arătat că a lăsat mașina parcată cel mult 2 minute, astfel încât fapta este greșit încadrată.

În subsidiar, a arătat că se impune înlocuirea amenzii cu sancțiunea avertismentului, dat fiind că sancțiunea trebuie să fie proporțională cu pericolul real al aptei săvârșite, or, aplicarea amenzii este excesivă față de fapta comisă și persoana contravenientului.

Instanța a admis, în parte, plângerea contravențională formulată. A modificat procesul verbal de contravenție, în sensul că a înlocuit sancțiunea amenzii în cuantum de 580 lei cu sancțiunea avertismentului.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si pentru un minut si pentru o ora , este aceeasi abatere de la regulament !
2
3
cred ca a judeca un pic mai uman nu ar strica. cred ca trebuie facuta un pic de practica adica politistii sa isi dea amenzi intre ei poate asa ar folosi mai larg avertismentul in situatiile in care este posibil
4
1
Wow.super stire!ca sa umplem spatiu aiurea si sa luam bani.pe cand o stire ca cineva a luat amenda ca nu avea bilet in autobuz?
3
2
Hei politia deci se poate
7
1

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620