REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
30.4° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Un alt grup de români a reușit să iasă din Fâșia Gaza

Un alt grup de români a reușit să iasă din Fâșia Gaza

Victor ROTARU 12 noiembrie 2023 | 13:11 596

Autoritatea de Frontieră din Gaza a anunțat că punctul de trecere Rafah s-a redeschis duminică pentru a permite trecerea mai multor cetățeni străini. Pe listele cu persoanele care urmează să plece sunt și peste o sută de români. Unii dintre ei au reușit deja să iasă din Fâșia Gaza.

Un alt grup de romani a reusit sa iasa din Fasia Gaza Punctul de trecere Rafah

Un nou grup de români părăsește Fâșia Gaza. Duminică au început sa iasă primii cetățeni români din cei peste o sută care așteptau, încă de vineri, evacuarea din mijlocul războiului. O parte dintre românii, care erau pe lista de așteptare încă de vineri, au ieșit din Gaza și stau în sălile de așteptare de la granița Egiptului. În continuare sunt persoane care așteaptă să iasă, pentru că este vorba, în total, de 107 cetățeni români care vor părăsi zona de conflict.

MAE a adăugat că un număr de 101 cetăţeni români şi membri de familie vor fi evacuaţi duminică. Evacuarea lor în R.A. Egipt se va realiza pe parcursul zilei de duminică, cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse, având în vedere că aceştia au fost informaţi în prealabil de către reprezentanţii Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, arată comunicatul de presă al MAE.

Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah rămâne în contact permanent cu cetăţenii români şi membrii de familie care au solicitat evacuarea din Fâşia Gaza. Reamintim faptul că, în prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în R.A. Egipt, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren.

De asemenea, Celula de Criză Interinstituţională, prin intermediul misiunilor diplomatice ale României la Cairo şi Tel Aviv şi Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah continuă dialogul cu autorităţile egiptene şi israeliene până la finalizarea operaţiunilor, mai spune sursa citată, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712