REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Un angajat al Primăriei Casimcea a încercat să dea șpagă unui funcționar din Prefectură

Un angajat al Primăriei Casimcea a încercat să dea șpagă unui funcționar din Prefectură

Victor ROTARU 16 octombrie 2023 | 00:00 3757

România se află pe primul loc în topul țărilor din Uniunea Europeană cu cel mai mare procent al șpăgilor în sănătate, acesta fiind de 19%. Cu toate acestea, șpaga se practică în majoritatea instituțiilor publice, pentru o amendă mai mică, o notă mai mare la examen, sau chiar emiterea mai rapidă a unui act. Acesta este și cazul de față, Elena T., angajată în cadrul Primăriei Casimcea, județul Tulcea, a încercat să mituiască un angajat al Prefecturii Tulcea, oferindu-i o șpagă de 200 de lei, în speranța că acesta va grăbi procesul de emitere al unui titlu de proprietate.  

Un angajat al Primariei Casimcea a incercat sa dea spaga unui functionar din PrefecturaFoto cu rol ilustrativ

Totul a început atunci când denunțătorul, consilier juridic în cadrul Prefecturii Tulcea se afla în birou împreună cu colega sa. În încăperea respectivă au mai intrat alți 4 sau 5 funcționari ai instituției respective, inclusiv o femeie, cu vârsta de aproximativ 35-37 de ani, identificată ulterior ca fiind Elena T, care l-a abordat pe denunțător, afirmând că are treabă cu el. Elena T. i-a spus că a depus la serviciul juridic și de contencios administrativ al Prefecturii o documentație pentru atribuirea în proprietate a unui teren amplasat în intravilanul comunei Casimcea, moment în care consilierul juridic a deschis calculatorul pe care lucra pentru a verifica baza de date.

În acel moment Elena T. i-a solicitat acestuia și un pix pentru a scrie ceva, apoi a întrebat care era termenul de soluționare a lucrării, denunțătorul afirmând că ședința comisiei județene de fond funciar urma să se țină în perioada imediat următoare, însă mapa fiind deja făcută era posibil ca documentația depusă să fie analizată la următoarea ședință. În timp ce funcționarul încerca să deschidă fișierul pentru a verifica lucrarea în cauză, Elena T. a notat ceva pe un plic, după care a pus în interior suma de 200 de lei. Elena T. a vrut să lase o atenție funcționarului și să-l determine astfel să urgenteze efectuarea actului care o privea, având în vedere că soluționarea documentației dura de ceva timp și se preconiza a mai trece o anumită perioadă până la emiterea titlului de proprietate.

Un angajat al Primariei Casimcea a incercat sa dea spaga unui functionar din PrefecturaFoto cu rol ilustrativ

Nu i-a spus denunțătorului nimic în legătură cu banii respectivi, a lăsat plicul cu bani pe biroul acestuia, după care a părăsit incinta instituției. Imediat după plecarea femeii, denunțătorul a observat plicul respectiv, pe care erau scrise numele a patru persoane. Consilierul juridic a crezut că în plic se afla vreun document pentru completarea lucrării primite, însă în interiorul acestuia a observat o coală de hârtie (pe care erau scrise diferite mențiuni fără legătură cu cauza) și suma de 200 de lei. Imediat a sunat la jandarmul de la poarta de acces a instituției pentru a-i cere să oprească pe doamna respectivă, însă i s-a comunicat că aceasta părăsise deja clădirea și nu se mai afla prin apropiere. În aceste împrejurări, denunțătorul a anunțat conducerea unității și organele de poliție. În urma vizionării înregistrărilor realizate de sistemul de supraveghere video de la ușa de acces în incinta Prefecturii Tulcea a fost identificată inculpata Elena T., care la data faptelor își desfășura activitatea în funcția de contabil la Primăria comunei Casimcea.

Magistrații din cadrul Tribunalului Tulcea au decis să îi aplice Elenei T. o pedeapsă de 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dacă și ar face treaba cum ar trebui de fapt,nu ar mai trebui sa I dai șpagă.Asta nu anteleg bugetarii ăștia slinos.
4
2
Să mori de ras sau de plâns? In toate instituțiile statului se primește așa zisa ,, atenție "! La Primăria comunei Costinești primarul comunei este un sportiv înrăit la primirea atențiilor in bani.Autorizatii de construcție ilegale, încălcând Legea construcțiilor in anumite zone ale stațiunii ,a contractelor preferențiale la licitații măsluite contractul Polaris, contractul salvamarilor, contractul cu Ghiolul agrement, autorizații de funcționare, contracte de angajare a persoanelor susținătoare in campania electorala din 2020, etc . Toate acesta cu acordul Secretarului General al comunei Costinești ,care are cel mai important rol punandu-si semnătura fiind un deacord tacit bine recompensat.Vorbim despre ce se știe!
2
1
pentru tigari si cafele , sumele mari nu ies la ...interval!
1
0
Si eu o dadeam in gat la banii aia, poate 2000 sa dea sigur terenul era luat pe nașpa ca altfel avea acte din 1992 .....
3
0
Li s-a parut prea putin! Mai trebuia si impartita la 4... Daca era o suma mai mare nu o reclamau cu siguranta!
15
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677