REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.7° Constanța Mie., 17 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6793
26.7° Constanța Miercuri, 17 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6793
 

Un autocar cu 57 de persoane a lovit un autocamion pe DN1, a fost activat Planul Roșu de intervenție

Un autocar cu 57 de persoane a lovit un autocamion pe DN1, a fost activat Planul Roșu de intervenție

Virgil STOIAN 24 iunie 2024 | 08:03 2203

Un autocar cu 57 de pasageri şi un autocamion au fost implicate într-un accident luni dimineaţă, pe DN 1, pe raza localităţii Porumbacu de Sus, din judeţul Sibiu. Autocarul a ieşit în afara părţii carosabile, fiiind activat Planul Roşu de intervenţie.

Un autocar cu 57 de persoane a lovit un autocamion pe DN1, a fost activat Planul Rosu de interventie

Update:

Din totalul celor 57 de persoane implicate în accidentul rutier, 3 sunt transportate la spital.

Șoferul autocarului a fost extras de către echipajele de descarcerare și predat echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă pentru a fi transportat la UPU Sibiu.

Alte două persoane au fost preluate de echipajele SAJ și transportate la UPU Sibiu.

Ceilalți 53 de ocupanți din autocar sunt transportați la o sală de sport din localitate, urmând a fi preluați de un alt mijloc de transport.

Șoferul autocamionului a fost evaluat medical, acesta a refuzat transportul la spital

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.

„Plan Roșu activat în județul Sibiu în urma unui accident rutier. Este vorba de un autocar care a ieșit în afara părții carosabile pe DN 1 pe raza localității Porumbacu de Sus. Începând cu ora 07:00 a fost activat planul roșu de intervenție. Din primele informații nu se cunoaște numărul total de victime”, anunță ISU Sibiu.

Un autocar cu 57 de persoane a lovit un autocamion pe DN1, a fost activat Planul Rosu de interventie

La fața locului sunt mobilizate trei echipaje SMURD dintre care unul cu medic, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, o autospecială de stingere și șase ambulanțe SAJ dintre care una cu medic. De asemenea la fața locului a fost alertat elicopterul SMURD.

Un autocar cu 57 de persoane a lovit un autocamion pe DN1, a fost activat Planul Rosu de interventie

„În accident sunt implicate un autocar în care ar fi 57 de persoane și un autocamion. Din primele informații șoferul autocarului a rămas încarcerat, s-a acționat pentru extragerea lui. Acesta este inconștient și a fost preluat de medicii prezenți la fața locului. Cele 56 de persoane din autocar au fost evacuate nu mai sunt alte persoane încarcerate. Șoferul autocamionului nu are nevoie de îngrijiri medicale. Intervenția este în desfășurare”, transmite slt. Andreea Ștefan.

Traficul rutier s-a reluat pe ambele sensuri.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier s-a reluat pe ambele sensuri de mers ale DN 1 Brașov-Sibiu, în apropierea localității Porumbacu de Jos, județul Sibiu, zonă în care a avut loc un accident rutier între un autocar și un autocamion. În urma coliziunii, trei persoane din autocar au suferit leziuni, fiind transportate la spital”, a transmis Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510