REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
33.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Un autocar s-a izbit de limitatorul de înălțime; Mai multe persoane sunt încarcerate Video

Un autocar s-a izbit de limitatorul de înălțime; Mai multe persoane sunt încarcerate Video

Andreea VREJOIU 23 decembrie 2022 | 14:00 3334

Un accident a avut loc vineri, 23 decembrie a.c., la Pasajul Unirii din București. Un autocar s-a izbit de limitatorul de înălțime, iar traficul este blocat. Mai multe persoane au rămas blocate în autocar.

În prezent sunt 4 persoane încă încarcerate. Prefectul Bucureștiului, Toni Greblă, a declarat că ușa din fața autocarului s-a blocat și câteva persoane au fost extrase din autoturism. Acesta a mai spus că nicio persoane nu se află ”în stare foarte gravă” și că vor fi transportate la spital.

Prefectul a mai spus că este vorba de un autocar cu turiști străini, dar că nu știe care era destinația acestuia.

Se apre că este vorba de cetățeni greci, în total patru încarcerați din cei 47 din autocar. La fața locului au ajuns șase autospeciale SMURD, 6 SABIF și detașamentul special de salvatori. Accidentul a avut loc pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii.

Există și victime care sunt încarcerate pe scaune, prinse sub plafonul autocarului, sub greutatea limitatorului de înălțime.

Video:

Sursa video playtech.ro .

Update:

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a relatat că un autocar care transporta cetățeni străini a intrat cu un gabarit depășit peste presemnalizarea cu lanțuri care există la intrarea în Pasajul Unirii și a doborât structura.

A mers din păcate mai departe, fie datorită vitezei sau datorită altor cauze și a intrat în presemnalizarea cu bară metalică dinaintea intrării în Pasaj și a avariat grav această presemnalizare și partea din față a autocarului”, afirmă Greblă.

Prefectul precizează că viteza va fi determinată de organele de anchetă.

Din păcate, patru persoane necesită transportul la spital și cred că sunt în drum spre spital. Două sunt în stare relativ bună și două persoane sunt inconștiente”, spune Toni Greblă.

El precizează că toate cele patru persoane au fost descarcerate și sunt transportate la spitalele Floreasca și Universitar.

Update:

Ce spun reprezentanții Ministerului Sănătății

”Astăzi, în jurul orei 13.30, la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală, a avut loc un grav accident rutier. Din primele informații, rezultă că un autocar în care se aflau 47 de pasageri a rupt limitatorul de înălțime aflat înaintea pasajului.

Ca urmare a accidentului, mai mulți pasageri au fost răniți, iar unii dintre aceștia au fost încarcerați. Alături de echipajele SMURD au intervenit 10 echipaje ale Serviciului de Ambulanță București Ilfov, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar, “Bagdasar Arseni”, Sfântul Ioan și Militar. S-au înregistrat 21 de răniți, unul este în stare gravă și un deces. Vom reveni cu detalii.”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sigur nu se intampla asta!
1
1
Popescu are dreptate, vara trecuta nu au fost decat reparatii doua luni si jumatate; problema este ca 2,5 luni = 75 zile; daca s-a construit in 50 de zile in 1988 nu se putea reconstrui suficient de inalt in 75 de zile in 2022 ? ar fi trebuit sa se poata cu profesionisti adevarati poate chiar putin mai buni, mai bine organizati si in conditii de piata libera mult mai bune ca in 88; dar nu s-a putut din motivele pomenite mai jos care mie mi se pare ca raman in picioare popescule
3
1
Parca scopul lor este sa nu mai moara oameni!Politicieni de rahat cu partenerii si copiii lor tot de rahat
3
0
De acord cu Rica și Gigi, plus că au fost proiectanți idioți și primar care trebuie judecați pentru uciderea turistului.
2
1
Pt cei care au comentat mai jos.... Mai ăștia care aveți 4 clase primare, pasajul este dat în folosință în 1988 și a fost construit în aproximativ 50 de zile
2
2
In lumea "normala" - mai putin in Romania, bara orizontala rigida se monteaza la peste 700 mm mai sus decat limita de inaltime permisa de pasaj. De bara orizontala sunt agatate niste greutati de tip clopot din teava cu limba de clopot in interior, la limita de inaltime ceruta. La impactul autocarului cu aceste clopote este lovita partea superioara a acestuia cu un zgomot infernal dar nu raneste calatorii. Pagubele, de asemenea, nu sunt prea mari in comparatie cu ceea ce poate produce o capcana rigida. Protectia consumatorului nu este o prioritate in legislatia romaneasca ci pedepsirea acestuia. Militienii se ocupa de participantii la trafic numai in scop punitiv, ca sa nu mai vorbesc de fauritorii de legi din ministerele de resort.
12
0
Multi nebuni pe aici
1
6
cum dreaqu ma, am trecut cu bemveu meu de multe ori acolo si nu am agatat niciodata stalpul ala, cum naiba a reushit ala sa agate
1
9
Daca veneau pe jos din Grecia nu pateau nenorocirea asta, eu va zic, blestemul autocarelor loveste din nou.
10
1
Made in golania...mergem pe sub pământ precum cărțile...jeguri ,
1
9
Pentru Corina :)))
9
1
Craciun fericit familiei grecului!
9
3
Pasajul ar fi trebuit sa fie pur si simplu mai inalt - este clar ca se putea face mai inalt dar cu mult mai multi bani si s-au zgarcit la bani; bataie de joc a celor din primarie care au aprobat proiectul ! niste cretini ca in multe alte primarii si administratii centrale si locale; pe de alta parte de ce opritoarele nu au fost facute din materiale mai slabe care sa poata fi distruse usor la impact si sa nu distruga masina si sa omoare oameni ca acum ? alta masura a altor cretini sau poate aceiasi; tara de cacat
9
2
Autocarul avea anvelope de iarna?
13
2
au facut o porcarie,asfaltat aiurea si nu mai trece nimic.si.au luat spaga si dau vina pe conducatori.era bine sa moara copiii proiectantului,a lui grebla si a borfasilor demlamprimarie si firma ulii care au sifonat banii!ba,pasajul e p***t,sapa si fa.l mai mare ca inaltime,spagarilor!!!!
8
3
Statul criminal! Marsh in Siberia leprelor ! Omorâți oamenii în fiecare zi cu prostia și indiferența voastră! Muwwwe luavardracu pesedeu peneleu popor de scârbe și putori. La muncamuistilor in Siberia cu voi toți clasa puliiTica
9
2
Autocarul face parte din categoria autoturism ?
4
0
Fantastic , exista indivizi care in pupa in curr pe grebla
6
4
Sa îți dau la gingii coclitule,c***a care lingi in rect pe la colturi
3
10
iinfractorul toni grebla noi credem si ii dam mwie cu kkt !!!
12
9

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436