REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° ConstanÈ›a Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
29.4° ConstanÈ›a Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Un avocado pe zi poate îmbunătăți calitatea generală a dietei. Explicația cercetătorilor

Un avocado pe zi poate îmbunătăți calitatea generală a dietei. Explicația cercetătorilor

A.F. 29 martie 2024 | 00:00 164

Avocado este cunoscut pentru proprietățile lor antiinflamatorii È™i sănătoase pentru inima. Cercetătorii recomandă includerea zilnică a acestui aliment bogat în nutrienÈ›i în dieta, deoarece poate ajuta la îmbunătățirea calității generale a dietei.

Un avocado pe zi poate imbunatati calitatea generala a dietei. Explicatia cercetatorilor

Cercetătorii de la Departamentul de ȘtiinÈ›e NutriÈ›ionale din Penn State au examinat modul în care o intervenÈ›ie pe bază de alimente care implică un avocado în fiecare zi ar putea ajuta la rezolvarea calității slabe a dietei, un factor de risc asociat cu multe boli.

„Avocado este un aliment bogat în nutrienÈ›i, care conÈ›ine o mulÈ›ime de fibre È™i alÈ›i nutrienÈ›i importanÈ›i. Am vrut să vedem dacă consumul regulat al acestui aliment ar duce la o creÈ™tere a calității dietei. Deci, am dezvoltat acest studiu pentru a determina dacă există o legătură cauzală între consumul de avocado È™i calitatea generală a dietei”, a spus Kristina Petersen, conducătorul studiului.

Consumul zilnic de avocado poate îmbunătăți calitatea generală a dietei

Studiul a implicat 1.008 de participanÈ›i cu obezitate abdominală care au fost împărÈ›iÈ›i în două grupuri. Un grup È™i-a menÈ›inut dieta obiÈ™nuită È™i È™i-a restricÈ›ionat consumul de avocado, în timp ce celălalt grup a încorporat un avocado pe zi în dieta lor timp de 26 de săptămâni.

Prin interviuri telefonice înainte de studiu È™i în câteva momente pe parcursul perioadei de probă, cercetătorii au evaluat aportul alimentar al participanÈ›ilor în ultimele 24 de ore. Folosind indicele de alimentaÈ›ie sănătoasă, experÈ›ii au verificat cât de bine au respectat aceÈ™ti participanÈ›i Ghidurile dietetice pentru americani, care au fost folosite ca măsură a calității generale a dietei.

Cercetătorii au observat că acei participanți care au luat zilnic un avocado au respectat mai bine regulile alimentare. Calitatea generală slabă a dietei a fost legată de riscul afecțiunilor precum bolile de inimă, diabetul de tip 2 și bolile de rinichi.

„Prin îmbunătățirea aderării oamenilor la ghidurile alimentare, le putem ajuta la reducerea riscului de a dezvolta aceste afecÈ›iuni cronice È™i la prelungirea speranÈ›ei de viață sănătoase. În studii ca acesta, suntem capabili să determinăm modalități bazate pe alimente de a îmbunătăți calitatea dietei, dar strategii comportamentale sunt, de asemenea, necesare pentru a ajuta oamenii să adere la ghidurile alimentare È™i să-È™i reducă riscul de boli cronice”, a spus Petersen.

DeÈ™i îmbunătățirea calității dietei nu a fost o descoperire surprinzătoare, cercetătorii au putut înÈ›elege È™i cum ar putea participa participanÈ›ii să o obÈ›ină.

„Am stabilit că participanÈ›ii foloseau avocado ca înlocuitor pentru unele alimente mai bogate în cereale rafinate È™i sodiu. În studiul nostru, am clasificat avocado drept legumă È™i am observat o creÈ™tere a consumului de legume atribuită consumului de avocado, dar È™i participanÈ›ii au folosit avocado pentru a înlocui unele opÈ›iuni mai nesănătoase”, a mai spus Petersen, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513