REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un baraj s-a rupt în Brazilia, deja afectată de inundații masive

Un baraj s-a rupt în Brazilia, deja afectată de inundații masive

Andreea VLAICU 3 mai 2024 | 12:39 689

Barajul de la o hidrocentrală din sudul Braziliei s-a rupt in cauza inundațiilor masive provocate de ploile torențiale din ultimele zile. Peste 30 de persoane au murit, iar alte 60 de persoane sunt date dispărute în statul Rio Grande do Sul.

Un baraj s-a rupt in Brazilia, deja afectata de inundatii masive

Aproximativ 15.000 de localnici şi-au părăsit casele începând de sâmbătă. Cel puţin 500.000 de persoane au rămas fără energie electrică şi apă potabilă în tot statul. Ruperea barajului a declanşat un val de doi metri, provocând panică şi pagube suplimentare în zonele deja inundate. Barajul este situat între localitatea Cotiporã şi oraşul Bento Gonçalves.

Vremea extremă a fost cauzată de o combinaţie rară de temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite, umiditate ridicată şi vânturi puternice.

Un baraj s-a rupt in Brazilia, deja afectata de inundatii masive

Preşedintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva a vizitat regiunea, promiţând ajutor din partea guvernului central. Anterior, guvernatorul statului, Eduardo Leite, ceruse asistenţă urgentă, afirmând că "trebuie salvate sute de persoane".

Au fost trimise elicoptere pentru a căuta persoanele blocate. În unele zone, însă, inundaţiile sunt atât de grave, încât elicopterele nu au putut ateriza şi au fost nevoite să extragă cu troliul localnicii, pentru a fi în siguranţă. În municipiul Candelária, oamenii s-au urcat pe acoperişurile caselor, în timp ce casele lor se umpleau de apă.

Meteorologii au prezis că în regiune vor cădea şi alte ploi, pe măsură ce un front rece se deplasează peste această zonă. Anul trecut, peste 30 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui ciclon în Rio Grande do Sul.

Un baraj s-a rupt in Brazilia, deja afectata de inundatii masive

Institutul Naţional de Meteorologie din Brazilia a atribuit intensitatea şi frecvenţa crescută a precipitaţiilor fenomenului climatic El Niño, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510