REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
18.4° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Un bărbat a murit după ce a fost mușcat de picior de un câine

Un bărbat a murit după ce a fost mușcat de picior de un câine

Georgiana BOGLEA 4 iulie 2024 | 15:51 990

Scene incredibile în județul Argeș! Un bărbat a murit după ce a fost mușcat de picior de un câine de talie mare. Din câte se pare, ar fi vorba despre un ciobănesc carpatin.  

Un barbat a murit dupa ce a fost muscat de picior de un caine

Un bărbat în vârstă de 80 de ani, din comuna argeșeană Mălureni, a murit, joi, după ce a fost atacat de un câine. Din câte se pare, patrupedul a scăpat din țarcul lui și l-a mușcat pe bărbat de picior, secționându-i o arteră. În urma sângerării masive, bărbatul a decedat.

”În ziua de 4 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați prin Serviciul Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că pe raza localității Mălureni, o persoană a fost mușcată de un câine de talie mare. La fața locului a fost direcționat un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, precum și un echipaj medical.

Din păcate, bărbatul de 80 de ani, care a suferit leziuni la un membru inferior, a decedat. Polițiștii au identificat și proprietara exemplarului canin în cauză, din primele verificări rezultând că anterior, bărbatul ar fi venit la locuința femeii la solicitarea acesteia, unde ar fi sacrificat mai mulți pui, iar pe acest fond câinele ar fi scăpat.

Totodată, la fața locului s-au deplasat și polițiștii Biroului Protecția Animalelor, pentru sprijin specializat, din primele verificări rezultând că exemplarul canin în cauză este înregistrat, nefăcând parte din rasele de câini periculoși, menționate la art. 1 din OUG 55/2002.

În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, respectiv de ucidere din culpă, conform art. 12, alin. 2 din O.U.G. 55/2002 și art. 192 din Codul Penal.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul persoanei și luarea măsurilor legale care se impun. Urmează să fie dispusă efectuarea unei autopsii medico-legale, pentru stabilirea cauzelor decesului. De asemenea, în baza art.24, ind.1 din Legea 205/2004R privind protecția animalelor, polițiștii au emis un Ordin de plasare a animalului în adăpost”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș, conform realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aia care s-au muscat in parlament sunt javre nu caini adevarati
1
0
mortu e vinovat nimeni nu va pati nimic poate o amenda dar nu e sigur au fost mai multi omorati de caini dar nimeni nu tine o evidenta si se musamalizeaza; de multe ori nu ajung in presa ptr ca asa e la moda "politically correct" cainii si animalele in general sunt mai importanti decat oamenii rai si prea multi care polueaza planeta s-ar zice ca e chiar recomandabil sa mai aruncam cate unul la caini din cand in cand
7
5
cel din parlament muscatde altul na murit!
7
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166