REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
19.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Un bărbat a snopit în bătaie un copil, pentru că l-a făcut prost!

Un bărbat a snopit în bătaie un copil, pentru că l-a făcut prost!

Replica API 20 februarie 2022 | 00:47 1587

Aurelian Lazăr, un bărbat din Hârșova, este acuzat că a agresat un minor în vârstă de 8 ani, în timp ce se juca cu alți copii de vârsta lui. Minorul l-ar fi făcut prost, pentru că bărbatul ar fi intervenit în jocul lor. Bătaia aplicată a fost destul de dură, minorul fiind diagnosticat cu traumatism cranio facial prin agresiune, echimoză post traumatică regiune perietală dreapta, epistaxis, contuzie piramidă nazală, nefiind necesară internarea.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârșova au decis condamnarea inculpatului la 6 luni de închisoare cu suspendare și la plata a 10.000 de lei daune morale către victimă. Sentința a fost dată pe 16 iunie 2021, însă ambele părți au depus apel care se va judecat pe 7 martie 2022.

Cum s-a petrecut incidentul

Victima se juca cu mingea, împreună cu doi prieteni, când au fost întrerupți de către agresor, care le-a aruncat mingea peste gard. Minorul a mers să recupereze mingea și i-a adresat expresia ,,prostule” lui Aurelian Lazăr. Când a vrut să sară înapoi, inculpatul s-a oferit să-l ajute, însă l-a lovit cu pumnul în zona capului și l-a tras de păr, spunându-i să stea acolo, după gard. Ulterior, persoana vătămată a reușit să sară gardul și a reacționat spunându-i din nou inculpatului expresia ,,prostule”. Bătaia a continuat, inculpatul lovindu-l pe minor în repetate rânduri cu pumnul în zona feței și capului, provocându-i hemoragie nazală.

Minorul a fost expertizat psihologic

Conform unei expertize psihologice, minorul agresat prezintă “o deteriorare semnificativă clinic în domeniul social și posibil, școlar”. Întreaga simptomatologie a debutat atunci când minorul a fost victima unui adult care l-a bătut. Atunci a simțit că putea să moară, s-a speriat teribil. De atunci viața lui s-a schimbat, simptomele anxioase s-au instalat brusc împreună cu o dispoziție obiectivă negativă.

La stabilirea pedepsei instanţa a avut în vedere lipsa antecedentelor penale ale infractorului, conduita după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal și nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și socială.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303