REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
26° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Un bărbat care i se dezbrăca în fața femeilor și copiilor, condamnat

Un bărbat care i se dezbrăca în fața femeilor și copiilor, condamnat

Replica API 19 iulie 2022 | 00:00 3255

Feodor D. a fost condamnat la 1 an de închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri. Sentința a fost dată pe 15 iulie 2022 și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că a săvârșit acte de exhibiționism, în public, pe raza localității Sarichioi, în timp ce se afla în stradă, pe DJ 229, în prezența mai multor femei și copii.

Potrivit anchetei, bărbatul în vârstă de 54 de ani, domiciliat în Sarichioi, a ieșit din curtea sa și s-a deplasat în mijlocul străzii unde a început să strige și să oprească mașinile care treceau pe stradă, fără nici un motiv, iar atunci când martorele i-au atras atenția să se potolească, și-a dat jos pantalonii cu care era îmbrăcat, expunându-și organele genitale în fața femeilor și a copiilor din stradă, mimând că se masturbează și atingându-și organele genitale. Când i s-a atras atenția de către femeile aflate la fața locului, inculpatul a reacționat violent verbal, a intrat în curtea sa de unde a ieșit având în mână o seceră, cu care a amenințat persoanele aflate la fața locului. Doar un echipaj de poliția a reușit să îl liniștească pe exhibiționist. Toți martorii care au asistat la comiterea faptei au fost tulburați, de cele întâmplate, iar una dintre femeie a precizat că fiica sa în vârstă de 8 ani, care se juca în stradă a suferit un atac de panică, calmând-o cu greu. De asemenea, martorii au precizat că inculpatul a recurs frecvent, de-a lungul timpului, la aceste de gesturi în prezența femeilor și a copiilor.

Inculpatul este bolnav psihic

Inculpatul a declarat, cu ocazia audierii sate în calitate de suspect că suferă de o boală psihică respectiv tulburare de personalitate și depresie și că nu își aduce aminte ce a făcut în acea zi, deoarece nu își lua medicația și era agitat. În cauză s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, iar potrivit raportului nr. 405/22.09.2021, s-a stabilit de către comisia medicală că Feodor Deac prezintă diagnosticul: tulburare depresivă recurentă și parafilie, având discernământ prezent la momentul comiterii faptei.

Cu privire la gravitatea infracţiunii (împrejurările, modul de comitere, mijloacele folosite, starea de pericol creată, natura şi gravitatea rezultatului produs, mobilul şi scopul urmărit), instanţa a constatat că normele de incriminare protejează o valoare socială importantă, respectiv relațiile sociale referitoare la respectarea bunelor moravuri, noțiune definită ca fiind un comportament decent, mai ales în privința respectării caracterului intim al vieții sexuale. În ceea ce priveşte împrejurările şi modul de comitere a faptelor, instanţa a reţinut că fapta inculpatul relevă o periculozitate sporită având gravitatea acţiunilor sale, care, prin expunerea organului său genital şi efectuarea de acte sexuale explicite a pus în pericol relaţiile sociale şi a provocat o stare de temere şi anxietate martorilor fapte care au fost tulburați de cele întâmplate, cu atât mai mult cu cât au fost efectuate și prezența și a unui copil de 8 ani care a suferit un atac de panică, fiind calmată cu greu. Pentru aceste considerente, Feodor Deac a fost condamnat la 1 an de închisoare, în regim de detenție. Sentința nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai dreptate dane
0
1
sarlatanii primesc bani de la primarie, fiindca aduc de la doctori acte pentru incadrare in boala - dar de fapt ei sunt sanatosi - iar cu asta de pe strada, voi vreti sa dati exemplu. Faceti controale la Primarii care acorda bani pentru nebunii inchiputi..
0
0
S-o lasam pe-asta, cu depresia, ca e pentru cei slabi. Sa scrie si el, o carte, sa iasa mai repede: nu-l ajuta nimeni ? vreun ginere, ceva ? La o adica merge si un doctorat !
0
2
Doar un an de puscarie ??? Cine poate suporta un astfel de animal ? Iar daca nu era zdravan la cap - internat la balamuc pe viata si cu asta basta ! Daca eram eu vecinul lui si il vedea fiica sau sotia mea, manca asfaltul ! Suntem in 2021 si strazile sunt in continuare pline de astfel de animale.
0
1
1an este putin pentru asemenea fapta. Trebuie descurajat un astfel de comportament care ar putea traumatiza un copil. Autoritatile sa isi faca datoria cu astfel de oameni violeti si abuzatori care pot deveni foarte usor periculosi pentru integritatea si viata noastra.
0
0
sa-i fouta un spitz intre coaie?
0
0
Eu cred ca nueste normal omul! S-a faca un an de puscarie pentru ca si-a dat pantaloni jos m-i se pare mult,Sigur nu avea discernamant la psihotici momentele de normalitate cu cele de criza alterneaza!
0
0
nu s.a gasit nimeni sa.i traga niste bastoane sau electrosocuri peste karici,sa.l calmeze?mergea si spray piper in acelasi loc!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513