REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
26° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Un bărbat din Agigea nu a recunoscut că rula cu 106 km/h pe bulevardul 1 Mai chiar dacă există înregistrare radar

Un bărbat din Agigea nu a recunoscut că rula cu 106 km/h pe bulevardul 1 Mai chiar dacă există înregistrare radar

Replica API 18 iulie 2022 | 00:00 255

S-a ales cu amendă și cu permisul suspendat pentru 90 de zile, întrucât a rulat cu vehiculul cu 106 km/h pe un sector de drum unde limita este de 50. Este vorba de bulevardul 1 Mai, însă șoferul, care este din Agigea, a mers în instanță, contestând procesul verbal de contravenție. A spus că doar ce plecase de la semafor și nu avea cum să aâibă viteza aceasta, însă în cauză există înregistrate video radar.

Deliberând asupra cauzei civile de faţă, instanţa a reținut că, prin plângerea contravenţională înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanța, în contradictoriu cu intimata I.P.J. Constanța, a formulat plângere contravenţională prin care a solicitat anularea procesului-verbal și înlăturarea măsurii tehnico-administrative de reținere a permisului de conducere. În motivarea în fapt a plângerii, petentul a arătat că a fost surprins circulând pe bd. 1 Mai din Constanța, cu 106km/h și că doar ce a plecat de la semafor, astfel că nu avea viteza reținută în sarcina sa.

Intimata, adică IPJ Constanța, a depus întâmpinare, prin care a solicitat respingerea cererii ca neîntemeiată și menținerea procesului-verbal contestat ca temeinic și legal. În motivare, a arătat că procesul-verbal este întocmit cu respectarea dispozițiilor legale incidente, în cauză nefiind întrunite niciuna din condițiile ce ar putea duce la anularea actului. În privința temeiniciei, a precizat că săvârșirea faptei rezultă din înregistrarea video depusă la dosar.

În susținerea întâmpinării, intimata a solicitat încuviințarea probei cu înscrisuri și cu înregistrarea video. La termenul de judecată din data de 28.06.2022, instanța a încuviinţat pentru ambele părți proba cu înscrisurile de la dosarul cauzei, iar pentru intimată şi proba cu înregistrarea video.

”În ceea ce privește argumentul petentului că nu avea cum să circule cu viteza de 106 km/h întrucât abia ce plecase de la semafor, instanța reține că acesta nu poate fi primit întrucât rezultă din înregistrarea video că a fost înregistrat circulând cu această viteză, veridicitatea acestei probe neputând fi pusă sub semnul întrebării în lipsa unor minime indicii că situaţia de fapt reţinută în procesul verbal nu ar corespunde realităţii. Aceste indicii trebuie furnizate şi dovedite de petentul care susţine netemeinicia procesului verbal, neputându-se reduce la o simplă afirmaţie a acestuia. În caz contrar, ar fi lipsită de conţinut atât instituţia răspunderii contravenţionale, cât şi puterea organelor abilitate de lege de a acţiona în sensul respectării acesteia”, potrivit instanței.

Astfel contestația șoferului a fost respinsă.

L.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513