REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un bărbat lovit de mașină a zăcut jumătate de oră în ploaie, pe asfalt, în fața unei secţii de poliţie

Un bărbat lovit de mașină a zăcut jumătate de oră în ploaie, pe asfalt, în fața unei secţii de poliţie

A.F. 17 noiembrie 2023 | 23:38 1301

Un bărbat care a fost lovit joi de o mașină pe trecerea de pietoni din fața Poliției Municipale din Codlea a zăcut aproape jumătate de oră inconștient pe asfalt, în ploaie, fără ca polițiștii să-l ajute. Oamenii legii nu au apelat la 112 și nici nu l-au transportat la substația Ambulanței din Codlea, deși se afla la mai puțin de 100 de metri de locul accidentului.

Un barbat lovit de masina a zacut jumatate de ora in ploaie, pe asfalt, in fata unei sectii de politie

Bărbatul, care a fost aruncat 7 metri pe asfalt, a fost ajutat de martorii la incident, care au sunat la Ambulanță. Deşi martorii l-au admonestat pe unul dintre poliţişti, acesta a rămas impasibil. Conducerea Poliţiei Judeţene Braşov a dispus demararea unei anchete interne.

Despre acest caz de nepăsare cruntă, sociologul Gelu Duminică spune că problema pleacă de la educație și de la valorile insuflate de familie, iar lipsa de reacție la nenorocirile celor de lângă noi au rădăcini în copilăriile în care părinții ignorau la rândul lor problemele și abuzurile cu care se confruntau cei din jur.

"Ce am semănat, aia culegem. Am fost noi învățați vreodată ce înseamnă primul ajutor cu adevărat – în școală, facultate liceu? Am fost noi învățați ce înseamnă să nu fim indiferenți? Că indiferența este factorul principal care ne conduce către o situație de genul ăsta.

Am fost noi învățați să fim solidari, empatici, să ne sprijinim aproapele? Să faci ce zice popa, nu ce face popa. Nu atât de multe se întâmplă în societatea românească care nu au legătură cu ce suntem învățați în Biserică – să nu furi, să nu minți, să nu preacurvești. Să nu râvnești la bunul altuia. Nu puneți în spate Bisericii ceea ce nu e neapărat în spatele Bisericii. Trebuie să ne uităm la educația pe care noi o oferim în familie și de care avem parte în școală.

O să vedeți că valorile astea, pe care le vedem acum, de multe ori ele sunt învățate, transmise. «Nu te băga, că nu e treaba ta», dar în momentul în care știm foarte bine că vecina noastră, spre exemplu, este victima violenței domestice, ne băgăm degetele în urechi și părinții noștri spun că «ei se ceartă, ei se-mpacă, nu te băga».  

În schimb, în momentul în care o vedem c-un cuțit în piept spunem «Ferească Dumnezeu. N-a mai avut zile». Avea zile, dacă ne făceam treaba. Ar fi cu totul și cu totul altfel, dacă noi am ști să ne facem treaba de cetățean", a spus sociologul Gelu Duminică, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dați afară imediat și trimiși în judecată pentru neîndeplinirea obligațiilor de serviciu.
1
0
Futuva in gura de gab0ri b0rati !
3
0
Ca erau drogați. Dacă erau doar beți, ar fi reacționat cât de cât la stimuli.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510