REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Un „șofer“ a obținut permis de conducere pentru toate categoriile, în doar câteva ore?!

Un „șofer“ a obținut permis de conducere pentru toate categoriile, în doar câteva ore?!

Victor ROTARU 29 decembrie 2022 | 00:00 7875

Stoiciu Mircea Cristian a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Cu toate că deținea un permis de conducere, acesta nu era un document oficial, fiind emis de către o companie privată înregistrată în SUA, ce are ca obiect de activitate traducerea permiselor auto. Și l-a obținut într-o singură zi.

Foto cu rol informativ

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea lui Stoiciu Mircea Cristian la 1 an și 8 luni pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Stoiciu Mircea Cristian se află în regim de detenție pentru o altă condamnare, iar în urma contopirii pedepselor, acesta va petrece 2 ani, 3 luni și 20 de zile în spatele gratiilor. Sentința a fost dată pe 27 decembrie și nu este definitivă.

Totul a început pe 9 august 2021, atunci când Stoiciu Mircea a fost oprit de către un echipaj de poliție, devenind agitat în momentul înmânării actelor. Acesta i-a întrebat pe lucrătorii de poliție cu privire la motivul interceptării și opririi sale, înmânând cartea de identitate, certificatul de înmatriculare și RCA-ul autoturismului, dar și un permis de conducere internațional, emis de SUA. În urma verificărilor efectuate asupra permisului de conducere, polițiștii au constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, pentru drumurile publice.

Minută judecătorească

Audiat în calitate de suspect, Stoiciu Mircea Cristian a declarat că permisul de conducere înmânat lucrătorilor de poliție este unul internațional și este original. Acesta a mai spus că l-a dobândit în Statele Unite ale Americii, în Florida, în luna august 2017, pentru categoriile A, A1, B, B1, C, C1, D, D1, BE, CE, DE, C1E și D1E, după ce a făcut școala și a promovat și un examen. Acesta a mai declarat faptul că a solicitat eliberarea unui permis de conducere internațional știind faptul că va locui în România.

Stoiciu Mircea Cristian a declarat în fața procurorului că a reușit să ajungă în America în mod fraudulos. Acesta a spus că a dat examenul în limba spaniolă, iar cei de la școala de șoferi i-au solicitat doar un plic cu adresa unde stătea în America. Stoiciu Mircea Cristian a mai declarat în fața procurorului faptul că a dat toate examenele într-o singură zi, a făcut câteva ore de condus, iar când cei de la școala de șoferi au văzut că știe să conducă, i-au aprobat cererea de permis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Țâgan borât.
4
0
Așa de mare a fost coada ?!
5
1
Ai uitat sa treci categoriile pentru TRACTOR,SCUTER,TRAMVAI, COTIGA SI SARETA...
9
1
Isteț chiar bulangiul
6
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436