REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un bloc de apartamente, prăbușit din senin în Istanbul. Un om a murit, alți opt au fost răniți

Un bloc de apartamente, prăbușit din senin în Istanbul. Un om a murit, alți opt au fost răniți

A.F. 2 iunie 2024 | 20:46 1109

Un bloc de apartamente s-a prăbușit, duminică, în Istanbul, relatează ABC News. Un om a murit, iar alți opt au fost răniți, conform autorităților locale turce. Prăbușirea alimentează temeri cu privire la capacitatea de rezistență a clădirilor din Turcia, în condițiile în care regiunea este predispusă la cutremure puternice.

Un bloc de apartamente, prabusit din senin in Istanbul. Un om a murit, alti opt au fost ranitifoto: Profimedia Images

Imaginile foto și video de la locul dezastrului arată pompieri care încearcă să găsească supraviețuitori printre ruine.

Clădirea prăbușită era un bloc de cinci etaje în Kucukcekmece, pe partea europeană a Istanbulului. Șapte persoane au fost scoase, inițial, dintre dărâmături, inclusiv doi răniți grav, a informat guvernatorul orașului, Davut Gul.

Autoritățile turce au confirmat, ulterior, că încă o persoană rănită a fost salvată. Pompierii au mai scos dintre dărâmături și un trup neînsuflețit.

Conform cancelariei guvernatorului, structura veche de 36 de ani s-a prăbușit în jurul orei locale 8:40. Nu este încă clar motivul pentru care blocul a căzut, în condițiile în care nu a existat nicio explozie, dar nici activitate seismică.

Doar etajele superioare erau locuite, restul clădirii find ocupat de sedii de firme. Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere de peste drum arată pasageri care așteptau să intre într-un microbuz ferindu-se de rămășițele în picaj ale blocului.

Nu este prima oară când Turcia se confruntă cu astfel de probleme – peste 59.000 de oameni au murit anul trecut după ce un cutremur devastator de 7,9 a zguduit sudul Turciei și Siria vecină. Dezastrul a evidențiat gravele probleme pe care Turcia le are în ce privește punerea în aplicare a legislației din domeniul construcțiilor, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acolo se construieste dupa bunul plac fara sa fie monitorizati, nu se verifica calitatea materialelor de constructii si nici executia, si poftim rezultatele, dezvoltatorul merge pe ideea bag putin, scot mult, ce-l intereseaza daca candva are sa se prabuseasca, ce conteaza
0
0
Să ne ferească Dumnezeu de un cutremur mare că suntem terminați.
1
0
care nu e in europa si are zero disciplina in constructii asa cum avem si noi care suntem tara cu cel mai mare risc seismic din europa
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510